Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Albiol abraça la proposta de la Generalitat perquè Barcelona i el seu entorn entri dilluns en una fase 0 avançada

L’alcalde de Badalona creu que la mesura ajudaria a promoure l’activitat econòmica

Agències 14/05/2020
Politician Xavier Garcia Albiol during the congress of the European Partido Popular in Madrid on Wednesday 21 October 2015. en la foto : selfie

L’alcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol, ha expressat el seu suport a la proposta de la Generalitat d’una fase 0 més flexible per a Barcelona i la zona metropolitana nord i sud després que l’evolució de les dades de la crisi hagin millorat en aquestes zones.

En un comunicat aquest dijous, Albiol ha explicat que ha participat en una reunió telemàtica amb la consellera de Salut, Alba Vergés; el conseller d’Interior, Miquel Buch; la consellera de Presidència, Meritxell Budó i alcaldes de municipis de les tres regions sanitàries de Barcelona.

“Podrem incorporar elements que ajudin a promoure l’activitat econòmica, com ara que per anar als comerços ja no caldrà cita prèvia, s’obriran les biblioteques municipals per a préstecs, es podran condicionar els centres educatius per a futures activitats, i obrir centres de culte amb aforament limitat”, ha destacat.

Albiol també ha dit que comparteix el criteri de l’ús obligatori de màscares en l’espai públic, com una mesura de protecció addicional per als ciutadans.

Així mateix, ha recordat que, tot i que la situació sanitària ha millorat, “cal seguir fent una crida a la ciutadania per no abaixar la guàrdia”.