Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

200 pagesos i 20 tractors marxen lentament per protestar contra les”traves burocràtiques” a la seva feina

|

- Publicitat -

Prop de 200 persones i 20 tractors s’han manifestat en una marxa lenta a la C-12, a Tortosa (Baix Ebre) per protestar contra les “traves burocràtiques” que entorpeixen la feina de la pagesia, com ara la tramitació del permís de cremes de restes digitals. Durant la marxa lenta, els pagesos han abocat rames i les han cremat.

Els pagesos i pageses han dit prou perquè estan farts de sentir que la seva feina és “menyspreada”, així com han dit prou a les “traves burocràtiques”, les “decisions de despatx” i a mesures que “entorpeixen la tasca” del sector i encareixen la producció, que ja té uns costos disparats.

Publicitat

La manifestació ha estat organitzada per Unió de Pagesos i hi ha participat el responsable d’organització, Carles Vicente, el coordinador a les Terres de l’Ebre i responsable de sectors agrícoles, Miquel Piñol, i el coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, segons recull l’ACN. “Hi ha accions i decisions que es prenen des d’un despatx sense pensar en la realitat de l’agricultura i l’entorpeixen, com és el cas de les cremes que per sentit comú hauria d’estar resolt”, ha reivindicat el coordinador sindical.

La mobilització ha acabat a la nova rotonda de Jesús, municipi on s’ha gestat la protesta.

Et pot interessar  Unió de Pagesos exigeix als governs fer amb urgència actuacions per garantir l'aigua de reg al Camp de Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut