Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Múltiples manifestacions a tot el territori en contra la repressió de l’Estat

|

- Publicitat -

Fa més d’un any de l’empresonament de Pablo Hasel. El bullici i la ràbia és tangible entre entitats i col·lectius antirepressius i independentistes. Per aquest motiu, convoquen una manifestació aquest dissabte a les 19h, sota el lema “Tombem les lleis repressives”. Hi ha la voluntat de donar una resposta col·lectiva a tots els atacs i “fer front a l’enemic comú”.

El raper condemnat a presó és l’exemple més clar de la vulneració de la llibertat d’expressió per part de l’Estat Espanyol. No és l’únic que està patint les amenaces i les conseqüències, hi ha un munt de causes obertes arran d’aquest cas i d’altres de similars. Cal recordar que durant els dies de protestes en suport de Hasel, va haver-hi cent quaranta-vuit detinguts. Unes quantes de les causes continuen obertes avui dia a l’espera de judici.

Publicitat

Per aquest motiu, estan previstes múltiples manifestacions simultànies per tot el territori. La de Barcelona és convocada als Jardinets de Gràcia; la de Lleida, al rectorat de la plaça Víctor Siurana; a Girona serà als Jutjats de Correus i la de Tarragona s’ha convocat a l’estàtua dels Despullats.

Membres de l’organització denuncien la manca de drets i llibertats democràtiques i exigeixen la derogació de totes les lleis repressives: “Amb les quals, tant la Generalitat com l’estat feixista espanyol ens empresonen per haver lluitat.”

Et pot interessar  Jové recusa el president del TSJC per les seves declaracions sobre la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut