Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mossos Guilleries reclamen que els partits independentistes es conjurin per formar un govern sòlid

|

- Publicitat -

Mossos Guilleries ha emès un nou comunicat analitzant i valorant el resultats de les elecccions del 14-F. El col·lectiu de Mossos independentistes pregunta “si obtingut el 51,29% dels vots i 74 escons, hi ha algun demòcrata que encara s’atreveixi a sostenir que la independència no és volguda per una gran majoria de la ciutadania catalana?”. En aquest sentit planteja “si l’Estat espanyol seguirà amb la repressió com a únic instrument per respondre a aquesta voluntat popular?”.

Mossos Guilleries manifesta que “esperem que els partits independentistes representin amb dignitat i alçada de mires aquest mandat ciutadà i es conjurin per a formar un govern sòlid en què totes les decisions s’adoptin en clau independentista i una Mesa del Parlament que no permeti més denigracions”. Reclama crear un marc d’unitat estratègica a totes les institucions.

Publicitat

En un altre ordre de coses critica que en el marc de la instrucció del cas Kitchen “hi ha proves que el Ministerio del Interior espanyol, mitjançant fons reservats, ha fet pagaments a mossos d’esquadra per obtenir a canvi informació útil en la seva guerra bruta contra el Procés i els seus líders. Aquesta pràctica de les clavegueres de l’Estat, que ja no sorprèn a ningú, a més d’il·legítima, podria constituir un delicte de malbaratament de fons públics, que no ens consta que sigui perseguit per la Fiscalia depenent del Gobierno del PSOE-PSC i Podemos-En Comú Podem”.

El col·lectiu afegeix: “recordem com el major Trapero, en el seu discurs en ser restituït en el càrrec, es va posar a disposició dels cossos policials espanyols, quan hauria de preocupar-se dels talps que tenim a l’interior del Cos. Aquesta hauria de ser una prioritat per a vostè, Major: descobrir quins mossos han col·laborat, a canvi de diners, amb el nostre enemic, traint el cos de Mossos i a la institució de la Generalitat a la qual es deuen”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

Finalment Mossos Guilleries se sumen a les veus que exigeixen la llibertat del raper Pablo Hasél i de la resta de músics i artistes en general perseguits per les seves obres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut