Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Mossos Guilleries exigeix a Sàmper que no demani mai més la col·laboració de la Guàrdia Civil

|

- Publicitat -

El col·lectiu Mossos Guilleries carrega en el seu nou comunicat contra la petició d’Interior a la Guàrdia Civil perquè participés també en els controls de carretera del passat cap de setmana. El col·lectiu recora que les competències exclusives de trànsit a Catalunya són dels Mossos d’Esquadra. El conseller Miquel Sàmper va justificar-ho per la magnitud del dispositiu i dient que ja s’havia fet en altres ocasions com el 14-F i adduint que es tractava d’un “complement” i que “la seguretat és una qüestió que ha d’estar molt més enllà de les picabaralles”.

Davant d’això Mossos Guilleries contradiu al conseller: “Catalunya compta amb un model policial propi, per fortuna als antípodes de la Guàrdia Civil, i un sistema nacional de seguretat, del que sortosament no forma part aquest cos policial espanyol que té una pulsió interna colpista (Tejero, per ex.), terrorista (com a ex., Rodríguez Galindo), repressora contra la dissidència política (Pérez de los Cobos …) i que sovint odia els trets característics catalans (multes i vexacions per expressar-se en català, per ex.). Tot això conseller no són picabaralles són actuacions ignominioses impròpies d’un cos públic de seguretat i que fan completament inviable per raons ètiques i polítiques que la Generalitat pugui demanar-ne la col·laboració”. Per això exigeixen a Sàmper que “estigui a l’altura de les circumstàncies i que mai més demani la col·laboració de les forces d’ocupació espanyoles, i, mentre no tinguem un estat propi, exigeixi que el volum d’efectius i la seva actuació es cenyeixin estrictament a les limitades i residuals competències extra i supranacionals que legalment tenen atribuïdes”.

Publicitat

Així mateix Mossos Gulleries segueix amb “preocupació” les negociacions entre “els partits autodenominats independentistes (i que no oblidem tenen gairebé el 52% dels vots i 74 diputats, molt per sobre de la majoria absoluta) per a implementar la República catalana”. Segons el seu anàlisi “un partit prioritza seguir confiant en un PSOE -que mai ha defraudat al deep state espanyol- i en una Mesa de Diàleg amb el govern espanyol que després de més d’un any des de la primera i única sessió ha estat un estrepitós fracàs i ha incomplert tots els compromisos adquirits (reunions mensuals, constitució de grups, elaboració d’un document de treball, mecanismes de garantia …) i l’equip negociador d’una altra formació està disposat a acompanyar-lo en aquesta estratègia perdedora dos anys més”. Davat d’aquest escenari el col·lectiu de mossos independentistes declara que “ja n’hi ha prou” i deixa clar que “el referèndum acordat, sense enfrontar de forma sistemàtica la repressió i emprendre accions decidides per exercir els nostres drets, és una quimera. Assumi’m-ho d’una vegada per totes i treballem tots units per l’única estratègia que ha dut altres nacions a alliberar-se. O això o que diguin clarament que només aspiren a gestionar una comunitat autònoma espanyola. Exigim claredat amb la ciutadania!”.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic

Finalment Mossos Guilleries també considera “un greu error marginar una institució com el Consell per la República, situat fora de l’abast repressor de l’Estat i que s’ha demostrat un instrument molt eficaç per a la internacionalització de la causa i el conflicte i per a la lluita jurídica fora de les fronteres espanyoles”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut