Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Mossos Guilleries diu que la llei pel català suposa un nou exemple de “claudicació autonomista”

|

- Publicitat -

El Col·lectiu independentista de Mossos d’Esquadra, Mossos Guilleries, ha mostrat el seu suport i solidaritat a l’activista Salvador Ribot, qui després de 13 dies de vaga de fam en defensa del català a l’escola, finalitza aquesta tasca després que el Govern hagi aprovat la llei del català, prometent la protecció de la nostra llengua a escola, però que també dona molta opció al castellà per arribar a ser vehicular, fent saltar pels aires el model d’immersió lingüística.

En un comunicat, Mossos Guilleries ha criticat que el Govern suposadament independentista acati la bruta sentència del 25%, que “obre la via per a la segregació per raó de llengua”, i acusa l’executiu de demostrar amb un nou exemple la “claudicació autonomista”. Fins i tot critiquen la CUP, que encara que hagi estat en contra de la llei aprovada, també ha plantejat un nou referèndum pel 2025, deslegitimant el celebrat l’any 2017.

Publicitat

Amb tot, les Guilleries fan referència a la carta de Puigdemont on assegura que cal confrontar-se a l’estat i les seves clavegueres, o si no “estem abocats a la derrota”.

COMUNICAT DE LES GUILLERIES 

Els mossos independentistes del col·lectiu Guilleries expressem públicament el nostre suport i agraïment a l’activista Salvador Ribot, qui el passat 27 de maig va iniciar una vaga de fam -silenciada pels mitjans públics de comunicació catalans- per defensar el català i intentar conscienciar a la societat que la millor eina per a la consecució d’aquest objectiu és la llei de política lingüística de 1982, aprovada per una amplíssima majoria del Parlament.

Salvador, has agafat el testimoni de la lluita que amb tanta dignitat i coratge van iniciar els incombustibles Jaume Sastres i Carles Furriols, als qui també volem recordar i honorar.

La llei sobre el català a l’escola que s’ha aprovat avui al Parlament, amb el vot dels partits antiindependentistes PSOE-PSC i els Comuns i dels que només es qualifiquen com a independentistes (sense fer res per a aconseguir-ho), ERC i Junts, no fa altra cosa que aplicar la infame sentència del 25%, acabar amb la immersió lingüística (que per la via dels fets estava essent inaplicada pel Govern des de fa molts anys) i obrir la via per a la segregació per raó de llengua a les escoles.

Una mostra més de claudicació autonomista del nostre Govern i de les forces parlamentàries que el van fer possible, incloent una CUP que, malgrat no haver aprovat la llei esmentada, vergonyosament planteja un altre referèndum d’autodeterminació pel 2025, quan el 2017 se’n va fer un, amb el seu suport parlamentari, que segueix essent plenament vàlid, i del que només resta aplicar els resultats, previstos per la llei que amb els seus vots es va aprovar.

El president a l’exili ha enviat una carta al Salvador on posa de relleu que “sense plantar cara i confrontar-nos-hi de manera permanent cadascú de nosaltres, estem abocats a la derrota”. Hi estem completament d’acord President i demanem que a partir d’ara sigui això el que faci el seu partit, Junts, ERC i la CUP.

Rep tot el nostre agraïment i solidaritat per la teva lluita, Salvador, i Fins a la Victòria !

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM EL RETORN A CASA DELS EXILIATS, EL FINAL DE LA REPRESSIÓ DE L’ESTAT ESPANYOL, INCLOENT-HI L’ESPIONATGE IL·LEGAL, I LA CULMINACIÓ DE LA INDEPENDÈNCIA VOTADA PER LA MAJORIA DE LA CIUTADANIA. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut