Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Mossos Guilleries denuncia les condecoracions a membres del cos per les actuacions postsentència del procés

|

- Publicitat -

El col·lectiu de Mossos Independentistes, Mossos Guilleries, ha condemnat les condecoracions que aquest dimecres va atorgar el cos de policia catalana a molts membres de la Brimo per la seva lamentable actuació violenta ara fa un any, durant les protestes i aldarulls contra la sentència del procés.

Guilleries carrega contra la direcció dels Mossos i contra el conseller de l’Interior d’un Govern suposadament independentista: “No entenem com el director general, Pere Ferrer, i el flamant conseller, Miquel Sàmper, no han exercit el comandament que els pertoca i no han impedit l’atorgament de 140 distincions a agents de la Brimo del cos de Mossos d’Esquadra”. En concret, el col·lectiu al·lega que Sàmper “obvia el dolor i patiment de molts dels seus conciutadans infligit per les accions d’aquesta unitat d’antiavalots, en massa ocasions desproporcionada”.

Publicitat

Per acabar el comunicat, Guilleries deixen clar que seguiran defensant les institucions catalanes i exigint la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

 

Podeu consultar el comunicat sencer aqui:

“Ja no ens va agradar gens que comandaments del nostre Cos acceptessin felicitacions concedides pel Ministerio del Interior amb motiu de la seva actuació davant les protestes ciutadanes contra la sentència farsa dictada pel TS, però ara ens sembla escandalosa la concessió de tantes felicitacions per part del nostre Cos a membres de la Brimo pel seu treball aquelles jornades.

No podem entendre com el director general, Pere Ferrer, ni el flamant conseller, Miquel Sàmper, no han exercit el comandament que els pertoca i no han impedit l’atorgament de 140 distincions a agents de la Brimo del cos de Mossos d’Esquadra.

El màxim responsable de la conselleria, que va ser president del Consell de l’Advocacia Catalana, obvia el dolor i patiment de molts dels seus conciutadans infligit per les accions d’aquesta unitat d’antiavalots, en massa ocasions de forma desproporcionada, durant les mobilitzacions dels darrers anys amb motiu del procés cap a la independència del nostre país.

No s’entén que del total de distincions que es donen aquest any a membres del Cos (recordem que a Mossos no implica remuneració econòmica), el 33% vagin destinades a agents de la BRIMO, quan aquesta unitat representa només el 2’5% de la policia de Catalunya.

No volem dirigents polítics que amb decisions tan equivocades com aquestes segueixin malmetent la imatge del nostre Cos davant dels ciutadans, als qui tenim el deure de servir.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.”

Et pot interessar  Espanya té la poca vergonya de defensar davant el TEDH que les condemnes del Suprem per l'1-O van ser "respectuoses" amb els drets humans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut