Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mossos Guilleries denuncia casos d’indults de policies espanyols amb proves d’haver comès tortures

|

- Publicitat -

L’agrupació de mossos independentistes, Mossos Guilleries, ha criticat en un missatge a Telegram, que “el policia torturador” Billy el Niño, va ser condecorat amb honors i distincions abans de la seva mort. Un fet que, segons Mossos Guilleries “constata la protecció que un estat autoanomenat democràtic ha donat fins a l’actualitat a criminals membres de les institucions”.

D’aquesta manera posen en evidència que el Gobierno tant del PP com del PSOE, no hagi demanat fins després de la seva mort, la retirada d’aquestes medalles al Congreso de los Diputados. A més, Mossos Guilleries també ha compartit un fil a Twitter del periodista Jonathan Martínez, on es demostren fins a 39 casos més de policies espanyols que, malgrat haver-hi proves d’haver comès tortures a víctimes, fins al punt d’assassinar-los en algunes ocasions, han estat condecorats i promocionats per l’estat espanyol.

Publicitat

Aquest és el comunicat sencer de Mosso Guilleries:

“El cas del policia espanyol torturador, conegut com a Billy el Niño, recentment mort i que en vida va rebre infinitat de premis en metàl·lic, honors i distincions, ha permès constatar la protecció que un estat autoanomenat democràtic ha donat fins a l’actualitat a criminals membres de les institucions.

Aquest funest personatge va rebre fins a l’any 1982 un total de 4 medalles policials que van comportar un increment de la seva pensió en un 50%.

Fins a la seva mort, el Congrés espanyol no ha instat el Govern a retirar aquestes medalles. I veurem el recorregut d’aquesta iniciativa parlamentària …

Malauradament, aquest no és un cas aïllat, ni del passat, sinó que el periodista Jonathan Martínez ha pogut documentar, des de la instauració de l’anomenada “democràcia”, 39 casos de policies espanyols (GC i CNP) amb proves de la comissió de tortures (algunes fins a la mort) i que els seus autors han estat indultats, condecorats i promocionats tant per governs del PP com del PSOE.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut