Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Mossos Guilleries critica les declaracions de Ferran López al judici farsa per dir que el referèndum va ser il·legal

|

- Publicitat -

El moviment independentista de Mossos Guilleries ha fet un comunicat on es mostren en absolut desacord amb les declaracions de Ferran López al judici farsa que s’està produint a l’Audiència Nacional.

L’informe critica sobretot l’afirmació que va fer el comissari sobre el referèndum de l’1-O, on el titlla d’il·legal. Guilleries retreu que al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics s’hi garanteix el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Publicitat

El cos de mossos independentista declara també, que van viure els fets de l’octubre del 2017 amb un sentiment de “proximitat i orgull cap als representants polítics i líders independentistes”. Al final del comunicat afirmen que els Mossos vetllaran per garantir els drets i llibertats dels conciutadans, i exigeixen la llibertat dels presos polítics i retorn dels exiliats.

 

Comunicat complet:

“Malauradament, la declaració del comissari Ferran López al segon judici farsa, aquest celebrat a l’AN, contra el major Trapero i altres acusats, tampoc ha estat gens satisfactòria i per tant no podem fer nostres algunes de les seves manifestacions, que considerem errònies i innecessàries, més encara quan la sentència ja està escrita i quan en aquest procés no estan sent jutjades conductes delictives.

Comissari López: certament la llei del referèndum havia estat suspesa i desprovista d’efectes jurídics per part del TC, òrgan en què els seus membres mostren obediència deguda als partits que els designen i estan de forma prioritària al servei de la unitat d’Espanya.

Sentat això, no calia titllar el referèndum d’’’il·legal” ni manifestar que “s’havia de complir la llei” (evitar el referèndum) perquè hi ha poderoses raons jurídiques (a banda de democràtiques i socials) que avalen la seva conformitat a dret i perquè suposa assumir el relat de l’estat autoritari i repressor.

¿Com es poden fer aquestes afirmacions, comissari López, quan el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics (subscrit pel Reino de Espanya i per tant assumit com a propi en l’ordenament jurídic intern amb caràcter preferent) proclama i garanteix el dret a l’autodeterminació dels pobles?

En consequència, no només no fou il·legal, sinó que en cap cas la seva convocatòria i organització podien considerar-se com una activitat delictiva. Com vostè sap, comissari, aquesta conducta hauria d’estar prevista al Codi Penal en el moment de la seva comissió i per contra resulta que fou expressament exclosa l’any 2005.

No podem oblidar tampoc que la base de tot aquest judici farsa són els atestats confeccionats per la GC i signats pel tinent coronel Baena, qui a les xarxes s’amagava sota el pseudònim de “Tácito” per atacar amb els seus tuits qualsevol aspecte relacionat amb l’independentisme, perdent la mínima equanimitat exigida.

Aquell “horror” que deien sentir alguns comandaments de la Prefectura per les decisions del Govern en aquelles dates, no és el que vam sentir la majoria dels mossos, que allò que ens va impregnar va ser la proximitat i l’orgull amb els aleshores representants polítics i líders independentistes per la il·lusió compartida de la celebració del referèndum, anhelant la victòria del “SI” i la consecució de la República catalana.

Si haguéssim aconseguit aquesta fita, el cos de Mossos d’Esquadra i la ciutadania no estaria sota el domini i el jou d’un Estat neofeixista, i l’ex-cúpula d’Interior no estarien passant per la ignomínia de ser jutjats (i sentenciats) a Madrid, a base de retorçar la llei i vulnerar principis i garanties processals essencials.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 1 de febrer de 2020″

Publicitat

Opinió

Minut a Minut