Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mossos Guilleries carrega durament contra el polèmic xat d’exmilitars: “Enyoren la dictadura franquista i el seu cabdill”

|

- Publicitat -

El col·lectiu de mossos independentistes, Mossos Guilleries, ha carregat durament contra la impunitat d’uns ex-alts comandaments de l’exèrcit que participaven en un xat on parlaven de donar un cop d’estat i d’afusellar a milions de ciutadans, mencionant els independentistes, i fins i tot nens. Guilleries recorden que aquests exmilitars “enyoren la dictadura franquista”, i que desitjaven fer una purga, ja que asseguren que “ens hem de convèncer que la nostra sang no admet la democràcia”.

D’altra banda, Guilleries ha recordat que Vox defensa aquests feixistes, i que “en qualsevol país democràtic, una formació política amb aquests postulats estaria prohibida”. També critiquen el silenci de la Fiscalia de Sánchez i del mateix Gobierno, que “ha aprovat uns pressupostos que suposaran un augment considerable en les partides de l’exèrcit i de la Casa Reial”.

Publicitat

 

Llegiu aquí el comunicat sencer: 

“Ahir es va filtrar que en un xat d’ex-alts comandaments de l’exèrcit espanyol s’exhortava a fer un cop d’estat i a afusellar a milions de ciutadans (inclosos tots els independentistes) per no combregar amb les idees d’aquests suposats patriotes, que enyoren la dictadura franquista i el seu cabdill (segons ells, “el Irrepetible”).

La institució armada de la que han estat membres ha participat en la mort de més de 160.000 persones i 100.000 desaparegudes, a més de 600.000 represaliades i 150.000 exiliades.

Un d’aquests feixistes, el general de divisió de l’Exèrcit de l’Aire a la reserva Francisco Beca Casanova, va expressar en referència a incloure nens en l’anunciat extermini:
“Nada, nada, la purga es la purga. Tenemos que convencernos de una puta vez que nuestra sangre no admite la democracia. Nuestros odios son más fuertes que nuestra convivencia.”

En la mateixa línia, els representants de Vox al Congreso defensaven aquests feixistes ja que són “la seva gent”. En qualsevol país democràtic una formació política amb aquests postulats estaria prohibida.

Tots recordem el líder del sindicat majoritari del CNP donant suport a l’esmentada formació d’extrema dreta. Tampoc sorprèn, a hores d’ara, que Vox disposi de suport electoral en municipis de Catalunya com Sant Climent de Sescebes o Talarn, on hi ha destacats membres de l’exèrcit colonial espanyol.

Com ja ens té acostumats, la Fiscalia ofereix el seu més absolut silenci davant d’aquestes greus amenaces contra el seu ordre constitucional, mostrant d’aquesta manera una clara connivència ideològica.

Mentrestant, el govern “més progressista de la història” a Espanya aprova uns pressupostos -amb el suport de partits autoanomenats independentistes (el PSOE els titlla de “patriotes”, suposem que espanyols)- que suposaran un augment considerable en les partides de l’Exèrcit i de la Casa Reial.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 3 de desembre de 2020″

Publicitat

Opinió

Minut a Minut