Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Mor la regidora i cap de llista d’ERC a Vilafranca del Penedès, Mònica Hill

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes públics oficials, lúdics i festius

Avatar
Agències 13/05/2021

La regidora de Vilafranca del Penedès per ERC i cap de llista dels republicans en aquest municipi, Mònica Hill i Giménez, ha mort aquest dijous, segons ha informat la secció local del partit a la xarxa social Twitter. “Lamentem comunicar-vos que la nostra companya ens ha deixat aquesta tarda. Una gran dona, lluitadora i compromesa, que ha deixat petjada en tots nosaltres i a la nostra vila. Que la terra et sigui lleu”, ha escrit la formació. L’Ajuntament també s’ha fet ressò de la mort de la regidora “arran de la malaltia que patia des de feia uns mesos”. Militant d’ERC des del 2011, Hill era regidora des del 2015. Els dos darrers anys també ha estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Hill era tècnica superior d’Arts plàstiques i Disseny i treballava com a Coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, segons informa el consistori. També indica que va començar la trajectòria política al Moviment de Defensa de la Terra, i posteriorment a entitats com l’Assemblea d’Unitat Popular, la Plataforma pel Dret a Decidir i la Comissió 11 de Setembre de Vilafranca.

En l’àmbit associatiu, afegeix l’Ajuntament, Hill va ser membre de l’Associació de Veïns del Centre, col·laboradora de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua i del projecte cultural ‘Via Fora!’. Activista en l’àmbit del medi ambient i de defensa del territori, formava part del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i d’Ecologistes de Catalunya.

Després d’expressar el condol a familiars i amics, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha decretat tres dies de dol oficial al municipi. Les banderes de l’edifici de la Casa de la Vila onejaran a mig pal i la del balcó consistorial lluirà un crespó negre. Així mateix s’ha decretat la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi.