Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mor Antoni Dalmau, president de la Diputació de Barcelona des de 1982 fins a 1987

|

- Publicitat -

El polític i escriptor, Antoni Dalmau, ha mort aquest dimecres a Igualada. Dalmau va ser president de la Diputació de Barcelona de 1982 fins 1987 i vicepresident del Parlament de Catalunya des de 1988 fins a 1995. Va iniciar la seva carrera política com a regidor socialista en les primeres eleccions democràtiques i va ser militant d’aquest partit fins a 2013, que va mostrar-se proper als republicans com afirma el diari Ara

Diverses personalitats han volgut donar suport a la família entre els quals el president de Catalunya, Pere Aragonès, que ha considerat que “perdem un gran home de conviccions fermes i compromís fidel amb el progrés social i amb Catalunya”. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha volgut transmetre el condol a tota la família i amics. Salvador Illa, cap de l’oposició de Catalunya, ha volgut destacar la “trajectòria política i cultural de compromís amb Catalunya” de Dalmau. També Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat el 1977, que ha comentat que està “trasbalsat” per la mort del “defensor de la llibertat nacional i l’orador amb millor fonètica del Parlament”.

Publicitat

Dalmau va ser president de la Fundació Teatre Lliure de Barcelona durant vint-i-cinc anys. Va ser el fundador i director de la Revista d’Igualada i professor de la facultat de Ciències de la Comunicació, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.

Pel que fa a la seva carrera literària, va publicar diverses novel·les i assaigs polítics, destacant com a especialista en l’estudi de l’obrerisme i la violència social en el canvi de segle XIX-XX i també de la Guerra Civil. Així mateix, va traduir nombrosos llibres, utilitzant en alguns casos un pseudònim.

El meu condol per la pèrdua d’Antoni Dalmau. Una persona amb una trajectòria política i cultural de compromís amb Catalunya i el municipalisme al llarg de tota la seva vida. https://t.co/0YDW1okO1z

— Salvador Illa Roca/❤️ (@salvadorilla) January 5, 2022

Opinió

Minut a Minut