Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Montilla defensa la “necessitat” de l’amnistia per a “passar pàgina” i “afrontar un futur de convivència”

L’expresident creu que enviar més gent a presó o inhabilitar-los “tindria un cost per al conjunt del país”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, ha donat suport a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés i que acaba de passar el primer filtre de la Comissió de Justícia de la cambra baixa espanyola. En una entrevista a El 9 TV, Montilla ha considerat que aquesta és una “llei necessària, no per a posar punt i final, però si per a passar pàgina i per a afrontar el futur amb un esperit més de convivència i col·laboració, sense la tensió del passat, sense gent que hagi d’estar fora del país per a fer política”. “El sentit comú ha prevalgut i hi ha hagut un acord raonable entre el govern i les formacions independentistes”, ha explicat.

I és que per a Montilla, l’amnistia és un pas necessari per a evitar que més gent acabi empresonada, a l’exili o perdent el patrimoni. “Que passaria si no s’aprovés una llei com aquesta que fa que persones que estan fora puguin tornar? L’escenari final podria ser trobar-nos amb desenes de persones a la presó, inhabilitats, amb els bens embargats. I no tindria un cost només per als afectats, sinó per al conjunt del país, per a la convivència”, ha sentenciat l’expresident. En aquest sentit, Montilla ha defensat que “això és el que justifica la llei, el bé general”.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut