Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Montilla ataca l’independentisme per “haver-se apropiat de la Diada”

L’expresident assegura que el procés “no ha comportat cap avenç en l’autogovern, ni millora del finançament, ni millores competencials”

Redacció
Redacció 09/09/2020
José Montilla, expresident de la Generalitat / ACN

José Montilla ha atacat l’independentisme per “haver-se apropiat” de la Diada Nacional de Catalunya. En una declaració institucional, l’expresident de la Generalitat assegura que el Procés “no ha comportat cap avenç en l’autogovern, ni millora del finançament o les competències”. L’ exsenador situa la pandèmia de covid-19 com a “la principal de les urgències” de Catalunya i avisa de conseqüències “catastròfiques” en l’àmbit social i econòmic. “Davant d’això, s’imposa una actitud de col·laboració, de sumar, de cercar la unitat i d’estalviar-nos els retrets mutus”, ha valorat, i ha rebutjat aprofitar la situació per atiar la confrontació.

Així mateix, ha exigit a la Generalitat “que governi” i que “deixi les polèmiques i les querelles partidàries en segon terme”. “Aquesta celebració de la Diada hauria de servir per tancar ferides, no per eixamplar-les”, ha conclòs. “Tenim unes institucions afeblides, una societat amb símptomes clars de divisió i una evident pèrdua de reputació de les nostres institucions d’autogovern”, ha esgrimit, a banda de líders polítics a la presó i “d’altres que han marxat”.

Per això, José Montilla ha lamentat que l’activitat política a Catalunya “ha quedat reduïda al debat sobre la confrontació” mentre “la governació del país ha quedat en segon terme” i Catalunya ha perdut la “capacitat d’influència a la política estatal”.

Relacionats