Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Montilla ataca l’independentisme per “haver-se apropiat de la Diada”

|

- Publicitat -

José Montilla ha atacat l’independentisme per “haver-se apropiat” de la Diada Nacional de Catalunya. En una declaració institucional, l’expresident de la Generalitat assegura que el Procés “no ha comportat cap avenç en l’autogovern, ni millora del finançament o les competències”. L’ exsenador situa la pandèmia de covid-19 com a “la principal de les urgències” de Catalunya i avisa de conseqüències “catastròfiques” en l’àmbit social i econòmic. “Davant d’això, s’imposa una actitud de col·laboració, de sumar, de cercar la unitat i d’estalviar-nos els retrets mutus”, ha valorat, i ha rebutjat aprofitar la situació per atiar la confrontació.

Així mateix, ha exigit a la Generalitat “que governi” i que “deixi les polèmiques i les querelles partidàries en segon terme”. “Aquesta celebració de la Diada hauria de servir per tancar ferides, no per eixamplar-les”, ha conclòs. “Tenim unes institucions afeblides, una societat amb símptomes clars de divisió i una evident pèrdua de reputació de les nostres institucions d’autogovern”, ha esgrimit, a banda de líders polítics a la presó i “d’altres que han marxat”.

Publicitat

Per això, José Montilla ha lamentat que l’activitat política a Catalunya “ha quedat reduïda al debat sobre la confrontació” mentre “la governació del país ha quedat en segon terme” i Catalunya ha perdut la “capacitat d’influència a la política estatal”.

Et pot interessar  VIDEO | Albiach retreu a Illa que és ell qui “va barrejar carpetes” al posar el Hard Rock com a “condició” per als pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut