Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Montero fa marxa enrere amb la reforma de la sedició i remarca que fins que no hi hagi majoria no la portaran al Congrés

|

- Publicitat -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, fa marxa enrere després d’haver afirmat, en una resposta a un diputat d’ERC, que el PSOE portaria la reforma del delicte de sedició al Congrés dels Diputats. Hores després d’aquesta afirmació, que ha encès la polèmica i ha suposat l’amenaça del PP de bloquejar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Montero ha matisat les seves paraules, tornant al discurs que el seu partit manté sobre la possible reforma del Codi Penal espanyol.

La possible reforma del delicte de sedició és el principal assumpte de debat aquests dies, des que Pedro Sánchez va anunciar que tenia el “compromís personal” de tirar-ho endavant un cop aconseguís els suports necessaris. Aquest dijous, 27 d’octubre, durant el debat de les esmenes a la totalitat dels PGE, que han estat rebutjades, el diputat d’ERC Joan Margall ha reclamat a Montero avenços en la desjudicialització, reclama que ella ha respost assegurant que l’executiu espanyol té el “compromís ferm” de modificar el tipus penal i que portaria la qüestió al Congrés. Hores després, però, se n’ha desdit.

Publicitat

El PP no ha trigat a advertir el PSOE que si aquesta possible reforma, la qual rebutgen enèrgicament, tira endavant, no tancaran el pacte amb el PSOE per renovar el Consell General del Poder Judicial, segons informa la televisió pública catalana.

Després d’aquesta amenaça, en declaracions fetes als passadissos del Congrés, Montero ha matisat ràpidament les seves paraules. Així, la ministra d’Hisenda ha deixat clar que només portaran la reforma del delicte de sedició al Congrés “en el moment en què existeixi una majoria, cosa que ara per ara no hi ha”.  La socialista també ha dit que les seves paraules no es poden considerar “un pas més” i ha negat variacions en el posicionament de l’executiu, segons l’ACN.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut