Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Montero defensa la decisió d’aparcar els PGE del 2024: “No era el moment per una negociació”

La ministra d'Hisenda admet que no preveien l'avançament electoral però insisteix que "els pressupostos estan prorrogats i tenim capacitat"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha defensat aquest dijous la decisió del govern espanyol d’aparcar els pressupostos del 2024 per l’avançament electoral a Catalunya. “Ahir vam veure clar que no era el moment adequat per una negociació amb els grups independentistes catalans pels pressupostos i que tot aconsellava treballar pels PGE del 2025”, ha dit al Congrés. Per Montero, la nova cita electoral no estava a “l’equació” de la Moncloa, però cal adaptar-se a aquesta decisió del govern de Pere Aragonès. “La legislatura durarà quatre anys, els pressupostos estan prorrogats i tenim capacitat”, ha agregat abans d’apuntar que el “debat polític” que envolta la campanya catalana no aconsella parlar dels comptes.

Preguntada per si ERC o Junts van mostrar un canvi de posició respecte a la seva disposició a aprovar els pressupostos espanyols després de l’anunci electoral, Montero ha dit que són converses “privades”. Pel que fa a la posició de Yolanda Díaz, i si hauria pogut moure fils per evitar que els comuns deixessin caure els comptes catalans pel projecte de Hard Rock, la ministra ha dit que “no pot respondre” pel que Sumar o Díaz hauria d’haver fet.

Publicitat

“Un nou cicle a Catalunya”

Des dels passadissos del Congrés, on avui es votarà la llei d’amnistia que després passarà al Senat, Montero ha afirmat que la cita electoral del 12-M pot obrir un “nou cicle polític a Catalunya” i ha anticipat un bon resultat pel candidat del PSC, Salvador Illa. “Guanyarà les eleccions amb un projecte que permetrà que els ponts que es tendeixen des del govern d’Espanya es consolidin també a la Generalitat”, ha argumentat.

Et pot interessar  La reforma del finançament i un possible referèndum enfronta els candidats al 12-M i divideix els independentistes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut