Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Mónica Oltra no va encobrir els abusos del seu exmarit: la policia desmenteix la denúncia de l’extrema dreta

L'informe policial que corrobora la versió de Mónica Oltra estava llest des de feia aproximadament dues setmanes, i podria haver-se publicat abans de les eleccions del 28-M

|

- Publicitat -

La Policia Judicial que investiga els abusos de l’exmarit de Mónica Oltra a una menor tutelada per la Generalitat ha donat la raó a Oltra, confirmant que l’exvicepresidenta del País Valencià no va esborrar cap correu electrònic amb relació a aquesta qüestió, tal com denunciaven formacions de l’extrema dreta. La denúncia de personatges com l’esvalotadora ultra Cristina Seguí o la formació neofeixista España 2000, que acusava Oltra d’haver encobert els abusos del seu exmarit, va obligar la membre de Compromís, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives a dimitir tot just farà un any. En el seu missatge de comiat, que Compromís ha recuperat aquest mateix dimecres, Oltra ja advertia que “ens estan fulminant un a un amb notícies falses”.

L’anàlisi dels correus electrònics dut a terme per la Policia Judicial confirma que Oltra no va esborrar cap correu electrònic per encobrir els abusos del seu exmarit a una menor tutelada. A la vegada, el mateix informe corrobora que l’exvicepresidenta no va intercanviar cap correu electrònic sobre la denúncia que va rebre l’exmarit ni amb el seu gabinet ni amb cap alt càrrec fins que la causa ja estava en mans de la justícia. Un fet que resulta sorprenent és que, tal com avança ‘elDiario’, l‘informa policial que certifica la versió d’Oltra estava llest des de feia setmanes, i podria haver-se publicat abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28-M, on el PP va arrasar.

Publicitat

D’aquesta manera, queda ratificada la versió que Oltra ja va defensar al jutjat en ser imputada per un presumpte delicte d’encobriment d’abusos sexuals, segons la qual la política va saber que investigaven el seu exmarit el 4 d’agost, perquè va rebre un auto judicial al domicili que encara compartien. Va ser just després, ja el dia 8 d’agost, amb la investigació judicial en marxa, que Oltra va demanar al seu equip que investigués què havia passat.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana

La irrupció de l’extrema dreta en la causa va capgirar les coses. La cofundadora de Vox, Cristina Seguí, amb el suport del líder neofeixista d’España 2000 i a través de l’associació d’extrema dreta ‘Gobiérna-te’, va denunciar Oltra acusant-la d’haver encobert els abusos del seu exmarit i d’aprofitar-se de la seva posició de poder a la Generalitat Valenciana per a fer-ho. La denúncia va anar seguida de quatre mesos d’assetjament mediàtic i a les xarxes socials, així com de difusió de notícies falses per part dels mitjans de l’extrema dreta (com ara OkDiario, el Debate o Estado de Alarma), i fins i tot en cadenes generalistes, com la Sexta, fins que Oltra va acabar dimitint.

En el seu discurs de comiat, Oltra va lamentar que accions com aquesta podien fer pensar a la gent que governar des de l’esquerra amb polítiques progressistes és impossible, i ja va advertir que tant la dreta com l’extrema dreta treballaven per fulminar els polítics progressistes un a un.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut