Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Moncloa diu que la decisió de la Junta de Fiscals no és vinculant per a la posició del Ministeri Públic sobre Tsunami

El govern espanyol afirma, però, que respectarà la decisió que prengui, malgrat haver quedat provada la persecució ideològica

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha mostrat el seu “respecte” a la Junta de Fiscals del Tribunal Suprem que aquest dimarts ha tombat l’informe que descartava que hi hagués terrorisme a la causa de Tsunami Democràtic. Tot i això, fonts de la Moncloa apunten que el veredicte d’aquest òrgan no és vinculant per a la posició final del Ministeri Públic. “El nostre respecte als criteris jurídics que avui s’han exposat a la Junta de Fiscals, igual que respectarem la decisió final que adopti el Ministeri Fiscal i, per descomptat, els tribunals del nostre país”, apuntat també Alegría en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Tal com ha recordat la ministra, el fiscal encarregat de la ponència ha exposat que no hi ha terrorisme en Tsunami Democràtic. “Com és lògic i normal s’ha produït un debat jurídic”, ha remarcat en ser preguntada pel posicionament de la Junta.

Publicitat

La portaveu s’ha pronunciat poc després que la junta de fiscals del Suprem hagi rebutjat per majoria l’informa presentat pel ponent, Álvaro Redondo, que era contrari a investigar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic. Es tracta de la posició de la fiscalia en resposta a l’exposició raonada que el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón va enviar al Tribunal Suprem perquè l’alt tribunal es quedi la causa.

García-Castellón defensa investigar per terrorisme Puigdemont, els republicans Marta Rovira i Ruben Wagensberg i nou persones més. La fiscalia de l’Audiència Nacional, en canvi, rebutja que se’ls pugui atribuir un delicte de terrorisme.

Et pot interessar  García-Castellón dona un dia als investigats pel Tsunami perquè informin de la seva localització i poder citar-los
Publicitat

Opinió

Minut a Minut