Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Moncloa ajorna l’inici de la negociació entre governs a després de les eleccions

El Gobierno traeix la negociació amb ERC i la reunió de Torra es manté però en el marc de trobades autonòmiques

Avatar
Agències 30/01/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del president de la Generalitat, Quim Torra, junts a Barcelona el 20 de desembre de 2018

La Moncloa manté la reunió prevista entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, del proper dia 6 de gener, malgrat l’anunci de noves eleccions per a després de l’aprovació dels pressupostos per al 2020. En un comunicat, l’executiu de Sánchez referma la voluntat de celebrar aquesta trobada però rebaixa l’expectativa del contingut i l’emmarca només en “la necessària relació entre administracions per a resoldre els problemes urgents de la societat catalana” com “les conseqüències de la borrasca Gloria”. La Moncloa diu que manté la seva voluntat “d’iniciar el procés de diàleg amb les institucions catalanes per a resoldre el conflicte polític”, però ajorna la taula de negociació entre governs. “El govern espanyol espera poder iniciar aquest diàleg quan hagi parlat el poble català i es constitueixi el nou Parlament, així com el nou Govern. Com més aviat millor se celebrin les eleccions i hi hagi nou Govern, abans iniciarem el diàleg”, afirma.

Per a la Moncloa, resulta “evident que el procés electoral no impedeix la necessària relació entre administracions”, però posa distància entre la reunió del dia 6 i el “procés de diàleg entre governs” que havia de començar amb la trobada de Sánchez i Torra. De fet, el govern espanyol ha explicat en el mateix comunicat que aquesta no serà l’única reunió que celebrarà el cap de l’executiu estatal a Barcelona. “Sánchez estarà a Barcelona fins al dia 7 i té intenció de poder reunir-se també amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, així com l’entitat Barcelona Global, conclou la Moncloa.