Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mobilització a Badalona en suport als represaliats Marcel Vivet i Adrià Catasús

|

- Publicitat -

Prop d’un centenar de persones s’han aplegat aquest dijous al vespre a la plaça de la Vila de Badalona per traslladar el seu suport a Marcel Vivet, acusat de colpejar un mosso d’esquadra amb un pal en una manifestació de Jusapol el 20 de setembre de 2018 a Barcelona. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat de 5 anys a un any i mig de presó la condemna, estimant parcialment el recurs de Vivet contra la sentència prèvia de l’Audiència de Barcelona per desordres públics i atemptat a un agent de l’autoritat, i rebaixa la multa de 600 euros per lesions fins a 180. En la concentració també hi ha participat Adrià Catasús, el jove a qui els Mossos acusen del mateix fet, per la qual cosa demanen responsabilitats als agents.

Damunt la tarima que l’Ajuntament ha instal·lat a la plaça de la Vila per les Festes de Maig i sota la pancarta que demana l’absolució per Vivet, ell i Catasús han reivindicat el que consideren una anomalia dintre del cos dels Mossos d’Esquadra. “Jo sóc el doble d’en Marcel, segons els Mossos sóc en el mateix lloc exacte, agafant el mateix pal i colpejant el mateix mosso”, denuncia en declaracions a l’ACN Catasús, per qui es demana una pena de vuit anys de presó.

Publicitat

“A mi se’m duplica la causa sense que hi hagi cap informe mèdic, mentre que al Marcel, amb informe, li en demanaven cinc”, afegeix Catasús. El seu cas, assegura Vivet, “ha servit i seguirà servint”, per denunciar que “la justícia espanyola és una eina repressiva”, en aquest cas instrumentalitzat, diuen, a través de la policia.

Et pot interessar  Detenen un home al centre comercial Màgic de Badalona després de trencar els vidres d'un establiment amb una destral

“Tenim un problema molt gros que no és resol i pel qual cal parar-hi atenció, nosaltres ens hem adonat de la duplicitat d’acusacions, però quants cop haurà passat que s’estiguin jutjant persones pels mateixos fets, o vagin a la presó o siguin condemnats, quants cops s’hauran repetit les mentides dels agents?”, es qüestiona Vivet. El fet d’adonar-se, diu, els ha permès defensar-se.

“Quan vam veure que era el mateix cas, li vam traslladar el nostre atestat i ell el seu, esperem que no se’ns condemni a cap dels dos, que ens absolguin”, ha reiterat Catasús, que se suma a la petició perquè hi hagi conseqüències per als agents responsables de duplicar l’atestat. En el seu cas, la cita davant del jutge a l’Audiència de Barcelona és el 31 de maig.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut