Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Míriam Nogueras retreu al Gobierno que vulgui “mercadejar” amb els presos polítics

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat aquest dimarts el Govern espanyol de buscar “una rentada de cara” amb la possible concessió dels indults als presos polítics per la seva implicació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i ha demanat que deixi de “mercadejar” amb la seva llibertat.

Nogueras ha contestat així en una roda de premsa a la cambra baixa quan li han preguntat sobre si Junts veuria com un gest a valorar que l’executiu central acabi concedint aquesta mesura de gràcia als condemnats pel procés.

Publicitat

La portaveu ha defensat que els indults suposen “una rentat de cara” del Govern espanyol perquè, al seu parer, “el PSOE sap perfectament que s’aboca a una humiliació davant la justícia europea”.

La solució global és la independència

Després de lamentar que tota la informació sobre els indults la coneixen abans els mitjans que els principals interessats, Nogueras ha demanat a l’executiu que deixi de “mercadejar” amb la llibertat dels presos polítics perquè “augmenta el patiment de les seves famílies”.

La portaveu de Junts al Congrés ha insistit que “la solució global” seria la independència de Catalunya però per fer-ho “cal una amnistia” que permeti que els líders de l’1-O surtin de presó, que els “exiliats” puguin tornar i que “els més de 3.000 represaliats” puguin continuar defensant “lliurement” les seves idees “sense tenir la injustícia espanyola al clatell”.

Quan li han preguntat si Junts sol·licitarà que Jordi Sànchez participi en la taula de diàleg de la mateixa manera que ERC ha sol·licitat que ho faci el seu líder, Oriol Junqueras, Nogueras s’ha limitat a assenyalar que en aquest fòrum de “negociació” hi assistiran els qui decideixin els seus respectius partits tenint en compte l’acord signat.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

El Marroc es va posar del costat d’Espanya contra Catalunya

Durant la compareixença, també s’ha referit al comunicat que ha emès el Ministeri d’Exteriors del Marroc en què compara el conflicte del Sàhara Occidental amb la crisi a Catalunya, davant la qual, segons recalca, el Marroc “no va optar per la neutralitat” sinó que es va posar al costat de la unitat nacional d’Espanya.

Al seu parer, amb aquesta declaració el Marroc evidencia que ha ajudat Espanya durant “molts anys” a anar en contra dels interessos de Catalunya. “Entenem que un estat ha de fer tot el contrari que Espanya ha fet amb Catalunya, a la qual ha tallat les ales”, ha lamentat.

Una situació que contrasta quan és Europa la que reparteix els seus fons i no pas Espanya. De fet, ha destacat que Catalunya és la regió d’Europa que més fons ha aconseguit per a les seves pimes aquests darrers anys. “Quan el criteri per repartir fons és el de la competitivitat, Catalunya sempre hi surt guanyant; el contrari del que passa quan qui reparteix és el Regne d’Espanya”, ha lamentat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut