Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Miquel Pueyo deixa la política després de la derrota d’ERC a Lleida

L'ara alcalde en funcions de Lleida serà substituït per la número 2 de la llista i actual segona tinent d'alcaldia, Jordina Freixanet

|

- Publicitat -

L’ara alcalde en funcions de la Paeria, Miquel Pueyo (ERC), ha anunciat que plega i, per tant, que deixarà d’exercir càrrecs polítics. Els mals resultats que ERC ha obtingut en les darreres eleccions municipals a Lleida han motivat la decisió del fins ara alcalde, segons apunta el mitjà ‘Nació Digital’.

La formació republicana, que des del 2019 governava a l’Ajuntament de Lleida, no va assolir els mateixos resultats en les passades eleccions celebrades el 28 de maig. Quatre anys enrere l’opció de Pueyo va fer-se amb més de 13.000 vots (23,77% dels sufragis) i va aconseguir 7 regidors, mentre que Junts va sumar 6 regidors i més de 10.000 vots. El passat diumenge, ERC i Junts van empatar en el nombre de regidors (5), i amb un nombre molt ajustat de vots (7.199 i 6.862, respectivament), que no ha estat suficient per accedir al govern municipal.

Publicitat

D’altra banda, el PSC, seguit del PP, han arrabassat a les formacions independentistes el poder a la Paeria; els socialistes han arreplegat 12.979 vots (27,44%) i han sumat 9 regidors, mentre que el PP ha aconseguit 7.348 vots (15,53%) i 5 regidors.

Per aquest motiu, Miquel Pueyo ha anunciat que renuncia a la política. Amb el seu comiat, el seu lloc a ERC Lleida l’ocuparà Jordina Freixanet, que era la número 2 a la llista de Pueyo i també segona tinent d’alcaldia.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut