Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Miquel Buch, nou president d’Infraestructures de la Generalitat

|

- Publicitat -

El Govern ha nomenat aquest dimarts l’exconseller d’Interior Miquel Buch nou president d’Infraestructures de la Generalitat, societat mercantil amb participació majoritària del Govern que s’encarrega de projectar, construir, conservar, mantenir, modernitzar i explotar les infraestructures de regadius i realitzar altres activitats relacionades amb els objectius de la política de desenvolupament de regadius; projectar, construir, conservar, mantenir, modernitzar i explotar infraestructures de l’àmbit rural de Catalunya; adquirir i transmetre sòl susceptible d’ús agrari o susceptible de qualsevol altre tipus d’explotació mitjançant qualsevol modalitat de transacció, arrendament o altres fórmules regulades a la legislació vigent i la gestió i explotació d’aquest tipus de sòl; elaborar estudis i projectes i prestar assessorament en els àmbits tècnics, financers i de gestió i les actuacions directes que es requereixin en relació a les activitats anteriors i proposar al Govern les determinacions que es cregui adients per actualitzar els programes referents a la construcció i modernització de tota mena d’infraestructures i edificacions.

L’executiu també ha designat els delegats territorials de l’executiu català. Ho ha anunciat en la conferència de premsa posterior al Consell Executiu la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha explicat que el diputat de Junts Toni Morral serà el delegat de l’executiu català a Barcelona; la també diputada de Junts Teresa Pallarès serà la delegada a Tarragona; la dirigent d’ERC Laia Cañigueral a Girona, i l’exconseller d’Acció Exterior Bernat Solé, inhabilitat per l’1-O quan era alcalde, a Lleida. També ha nomenat Ricard Pérez delegat a l’Alt Pirineu i Aran; Rosa Vestit delegada a la Catalunya Central; David Alquézar al Penedès, i Albert Salvadó a les Terres de l’Ebre.

Publicitat

Altres nomenaments destacats són el de Joan Ramon Casals com a director general de Dret i Entitats Jurídiques després del seu pas com a director general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat amb Quim Torra, i director de l’Oficina del President de Carles Puigdemont. En l’àmbit d’Acció Climàtica, Marta Morera serà la nova directora de l’Institut Català d’Energia, i en altres àmbits Montserrat Vilalta serà la directora general d’Afers Europeus i Mediterranis. També s’ha designat l’exdiputat de Junts Josep Maria Forné com a director general de Serveis Socials; Jordi Sendra, com a director general de Prestacions Socials, i Annabel Marco com a directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció. A més a més, Plaja ha informat que el Govern ha aprovat modificar el nom de la Conselleria d’Acció Exterior i Transparència pel d’Acció Exterior i Govern Obert, la qual cosa “mostra un canvi rellevant en l’enfocament de les polítiques públiques d’aquest departament”.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut