Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Minut de silenci per les tres víctimes mortals a l’incendi de la nau de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ha convocat la concentració a la plaça de la Vila i espera que els treballs d’enderroc comencin d’immediat

Avatar
Agències 11/12/2020
Pla conjunt de part dels assistents al minut de silenci per les víctimes mortals de Badalona, el dia 11 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Una trentena de persones han participat aquest divendres al minut de silenci en memòria de les víctimes mortals de l’incendi d’una nau industrial al barri del Gorg, a Badalona. L’Ajuntament ha convocat l’acte en record de les tres persones que van morir per l’abast de les flames en l’antiga fàbrica abandonada. La cita, que s’ha fet a les 18.00 h, l’ha presidit l’alcalde, Xavier García Albiol, i ha comptat amb la presència d’un representant de cada grup municipal, així com del president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa. Tot i que s’havia previst un dispositiu policial, la trobada s’ha desenvolupat amb total normalitat, si bé s’ha pogut veure un cartell amb el missatge “racisme i indiferència maten”.

La convocatòria ha comptat únicament amb unes primeres paraules adreçades a les persones que s’han aplegat a la plaça per part de l’alcalde, amb què ha traslladat el motiu de la cita. Al punt de les 18.00 h s’ha donat pas a uns segons de silenci, que s’han trencat amb l’aplaudiment dels presents.

Mentrestant, segueixen els tràmits per procedir a l’enderroc de la nau industrial, on quatre empreses han presentat la seva proposta a l’Ajuntament. És previst que en les properes hores es pugui determinar qui assumeix l’encàrrec, que té caràcter d’urgència, i que podria començar aquest mateix dissabte.