Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La ministra de justícia revela que va enxampar jutges i fiscals amb noies menors d’edat en un viatge a Colòmbia

La 'moncloa.com' treu a la llum més converses polèmiques de Dolores Delgado gravades pel comissari Villarejo

|

- Publicitat -

Un altre episodi de converses enregistrades i filtrades pel comissari José Villarejo. En aquest cas, segons publica ‘Moncloa.com’, la ministra de justícia Dolores Delgado revela en un dinar com ella, i una companya de l’Audiència Nacional, enxampen a jutges i fiscals espanyols amb menors d’edat en un viatge a Colòmbia.

Segons el portal, que publica uns minuts de gravació del mateix dinar on Baltasar Garzón enceta el tema de conversa, Villarejo diu: “Crec que hi ha uns jutges i unes jutgesses que us explicaran…” i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, comença a narrar la història que va viure en primera persona amb improperis masclistes per part de Villarejo.

Publicitat

Delgado explica que els jutges i fiscals participaven en un viatge a Colòmbia que formava part del programa Aula Iberoamericana, un fòrum de formació i intercanvi judicial dirigit a jutges i magistrats de tota Iberoamèrica fundat l’any 1997 sota la coordinació del Consell General del Poder Judicial. Un cop allà, relata que, tant a ella com a la companya de l’AN, els hi feien el buit. Delgado assegura que de cop i volta van veure un grup d’homes del Suprem i la la Fiscalia General amb menors d’edat. Segons la ministra, es van aixecar ràpid i “es van agoviar” perquè els havien enxampat.

Villarejo li respon: “Nosaltres, el primer que preguntem és si voten. I si voten… tras”. Delgado segueix: “I les explicacions -dels homes-: cambreres d’hotel que ens han vist i ens han fet pena…”

Aquest és una de les altres crisis que ha d’afrontar el president del gobierno. Se sumen a les d’aquest dimarts, quan van sortir a la llum converses, també entre Dolores Delgado i Villarejo, en un dinar el 2009. Delgado reconeixia que volia un “Tribunal de tíos” perquè, afegia, “sé per on van” i titllava a l’actual ministre de Defensa Grande-Marlaska de “maricón”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut