Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Mig miler de persones commemoren el 93è aniversari de la Segona República al districte de Nou Barris de Barcelona

L'acte pretén "recuperar la memòria" d'una època de la història d'Espanya "totalment esborrada"

|

- Publicitat -

Mig miler de persones s’han reunit a la plaça de la República de Nou Barris per commemorar el 93è aniversari de la Segona República. Els participants han dut a terme un cercavila que s’ha iniciat a la plaça Virrei Amat i ha finalitzat amb una ofrena floral i diverses intervencions d’entitats. L’acte l’ha organitzat la Taula de Nou Barris per la República i s’hi han sumat la Fundació Neus Català i l’Associació 9 Barris Acull. A banda, s’ha lliurat el premi Fraternitat i s’ha llegit un manifest. Els organitzadors han recordat la necessitat de “recuperar la memòria” d’una època de la història d’Espanya “totalment esborrada”. També hi han pres part membres dels comuns com el cap de llista de la formació a les eleccions europees, Jaume Asens.

Juan García, membre de la Taula Unitària de Nou Barris per la República, ha destacat la importància d’actes com el d’aquest diumenge per “recuperar” una part de la història d’Espanya que des del seu punt de vista “cada cop s’explica menys” i “molta gent ignora”.

Publicitat

En aquest sentit, ha dit que la proclamació de la Segona República el 14 d’abril de 1931 va suposar la posada en marxa d’un dels règims més avançats que hi havia a Europa en aquella època. “Va acabar amb un cop d’Estat i una Guerra Civil i hem de poder reclamar de nou que hi hagi una República i no una monarquia borbònica”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut