Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral

El judici és un exemple més de "persecució absurda" i de "repressió de l'espanyolisme" al moviment independentista, denuncia el grup de suport

|

- Publicitat -

La repressió contra el moviment independentista no s’atura, i cada vegada són menys els requisits per enviar un simpatitzant de l’independentisme a judici. El candidat del PP a Vic, Pau Ferran, ho sap bé, i per això va denunciar per amenaces i coaccions un veí de la ciutat, i independentista, que l’únic que havia fet era arrencar un dels cartells del PP durant la campanya per a les eleccions municipals.

El passat dimecres, 13 de setembre, va donar-se a conèixer la campanya de suport al represaliat, liderada pel grup independentista Pigot, i que compta amb l’adhesió d’altres grups com Alerta Solidària. Les entitats critiquen que la denúncia interposada pel candidat vigatà del PP és falsa, i que el judici és un exemple més de “persecució absurda” i de “repressió de l’espanyolisme” al moviment independentista.

Publicitat

Els fets van tenir lloc el passat 13 de maig, en plena campanya per les eleccions municipals. El represaliat, tal com pot veure’s en unes imatges publicades pel denunciant, va arrencar d’una estrebada el cartell del PP, que el candidat acabava de penjar amb l’ajuda d’una escala. Abans, però, tots dos van intercanviar unes paraules que no es poden escoltar al complet en el vídeo.

El candidat popular, tal com es veu en la piulada que ell mateix va fer, va denunciar públicament els fets amb el vídeo i un missatge que deia: “Campanya electoral plena de dificultats a Vic. Un individu ens acaba d’intentar agredir mentre penjàvem cartells. Les seves amenaces i coaccions no ens aturaran”. Seguidament, el va denunciar davant els Mossos d’Esquadra per presumptes amenaces i coaccions.


La versió del grup de suport al jove denunciat és, com era d’esperar, molt diferent de la del denunciant. “L’únic que va fer vas ser advertir al candidat del PP que no s’esforcés a penjar aquell cartell allà, davant d’un bar conegut perquè hi sovinteja la gent jove de la ciutat, la qual està als antípodes de la seva ideologia”, detalla el grup de suport en un comunicat.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019

“Ell va dir el que pensava, el que era obvi i el que, fins i tot, era d’educació, cap a algú que no entén ni de maneres, ni de vergonyes, ni de veritats. Que els cartells del PP, en certs llocs de la ciutat, no durarien mai ni cinc minuts”. El represaliat, de fet, li va proposar “que se n’anés a una altra banda i el cartell potser li duraria una mica més”. Segons la versió del denunciat, el cap de llista “va acabar proferint comentaris despectius cap a ell i tota la gent de la terrassa, amb una actitud totalment provocativa”.

Amb tot, el grup de suport denuncia que “un cop més” s’han de trobar denunciant públicament “la persecució més absurda contra un veí de Vic pel fet de ser independentista, per ser molest als elements feixistes de la comarca | per ser, un més, com tots i totes nosaltres, part d’un poble que no, que no es resigna a res i que perd la por”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut