Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Més repressió política: Mossos i CNP reclamen 1 any de presó només per escridassar Llarena

|

- Publicitat -

Una escridassada al magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Pablo Llarena, i a la seva dona, la també magistrada Gema Espinosa, pot suposar una condemna d’1 any de presó i 1.440 euros de multa en el marc d’un delicte per atemptat contra l’autoritat. És la condemna que sol·licita la fiscalia després que els Mossos i el CNP hagin investigat el cas a fons i presentat la seva acusaciótal com ha pogut saber el mitjà El Món. El sumari recull la geolocalització de tots els mòbils, així com altres dades personals dels titulars de les línies, i informa d’una trobada de suports als presos polítics i exiliats que tenia lloc l’endemà dels suposats fets sense que aquesta tingués relació amb el cas.

Els Mossos i el CNP han abordat aquest cas com una verdadera caça de bruixes, malgrat tractar-se d’una protesta. Els agents van començar la investigació demanant un llistat dels telèfons localitzats a la zona aquell dia a les companyies telefòniques (dada que s’obté a partir del creuament d’antenes) per esbrinar com sabien que Llarena era allà.

Publicitat

També van investigar fins a determinar quin era el terminal que havia fotografiat el jutge al restaurant, van escrutar les xarxes socials dels CDR, on van trobar dos comptes sospitosos a parer seu que no podien identificar. Tanmateix, lluny de rendir-se, van demanar al jutge que requerís a Twitter (als EUA) que donés els detalls dels titulars dels perfils concrets. Així és com van arribar a presentar en el mateix sumari que els investigats havien de reunir-se en un “Sopar Groc” en suport als presos polítics i exiliats, sense que aquesta cita guardés cap relació amb la presumpta trifulga.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

Segons consta a l’informe judicial, els fets van succeir la nit del 27 de juliol del 2018 a Mont-Ras (Baix Empordà). L’acusat, Carles, formava part d’un grup de 8 persones que va escridassar i sacsejar el cotxe de Llarena i Espinosa, motivats perquè el magistrat instruïa la causa del Procés i demanava l’engarjolament dels líders independentistes. Els protestants van proferir-los insults com “fill de puta” i crits com ara “els carrers sempre seran nostres” o “adeu maco, benvingut a l’Empordà”, recull El Món, i segons els agents, en Carles va picar la lluna del vehicle amb una ampolla, sense causar-hi danys. Per aquests fets, es sol·licita 1 any de presó i 1.440 euros de multa per l’home, a qui acusen d’atemptar contra l’autoritat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut