Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Més repressió: Ordenen la detenció dels 14 investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera

|

- Publicitat -

El jutjat de Figueres ha ordenat la detenció de 14 investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera del novembre del 2019, segons informa Alerta Solidària. Són els encausats que havien desobeït i no van comparèixer a les citacions per declarar davant del jutge en la macrocausa contra l’independentisme que suma uns 200 investigats.

Alerta Solidària ha exposat que a hores d’ara ja han arrestat dos dels investigats i convoca concentracions de suport als jutjats de Ripoll i de Puigcerdà. Entre els encausats que no havien comparegut al jutjat hi ha veïns d’Amposta, Caldes de Malavella, Campdevànol, l’Escala, Manresa, Montmelús, Navarcles, Sant Pere de Riudebitlles i Valls.

Publicitat

Dues detencions 

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que està sent investigat per la seva participació en el tall de l’Autopista AP-7 al Pertús, al novembre de 2019 i en el marc de les protestes del Tsunami Democràtic. Així mateix, la CUP ha publicat que han detingut una militant, l’Àfrica, a Campdevànol.

Segons han confirmat fonts de la policia catalana, l’arrest s’ha practicat en relació a una ordre judicial dictada pels jutjats de Figueres. Des del CDR de Cerdanya han difós que el detingut és una persona molt implicada en el teixit associatiu de la comarca i han convocat una concentració a l’exterior del jutjat de Puigcerdà per donar-li suport.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut