Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Més repressió de l’Audiència Nacional per un tuit que parlava de “tallar el coll” a Felipe VI

Boye alliçona la justícia espanyola davant el seu avorriment per reprimir tot el que vagi en contra de la monarquia: “Quan començaran a aplicar la jurisprudència del TEDH?”

Redacció 02/02/2022
25-09-2020 Imagen de la fachada de la Audiencia Nacional (Madrid) POLITICA ÓSCAR CAÑAS - EUROPA PRESS

Des que les picabaralles de l’independentisme produeixen menys mobilitzacions, i, per tant, menys excuses a la justícia espanyola per empresonar i jutjar sense motiu qualsevol persona vinculada amb l’independentisme o que manifesti posicions contràries a les de l’espanyolisme més caspós, amb la monarquia com a gran protegida.

És el cas d’un home de Tarragona que serà jutjat per l’Audiència Nacional per un tuit del 2020 on va dir que s’hauria de “tallar el coll” al monarca Felipe VI: “De veritat, tallem-li el coll a aquest fill de puta, estem trigant”, va dir. La contundència de la piulada és evident, però no deixa de ser un ús de la llibertat d’expressió que quan es tracta d’insults cap a l’independentisme per part del feixisme de Twitter mai es condemna ni es jutja. A més, el tuit jutjat ni tan sols va tenir repercussió ni es va viralitzar (gairebé dos anys més tard només compta amb un retuit).

Amb tot, qui ha ficat cullerada a la notícia ha estat l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, que ha alliçonat aquest avorriment de la justícia espanyola que dedica esforços constants a condemnar coses menors quan hi ha coses més importants a tractar: “Quan començaran a aplicar la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans?”, s’ha preguntat en una piulada.