Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Més repressió de l’Audiència Nacional per un tuit que parlava de “tallar el coll” a Felipe VI

|

- Publicitat -

Des que les picabaralles de l’independentisme produeixen menys mobilitzacions, i, per tant, menys excuses a la justícia espanyola per empresonar i jutjar sense motiu qualsevol persona vinculada amb l’independentisme o que manifesti posicions contràries a les de l’espanyolisme més caspós, amb la monarquia com a gran protegida.

És el cas d’un home de Tarragona que serà jutjat per l’Audiència Nacional per un tuit del 2020 on va dir que s’hauria de “tallar el coll” al monarca Felipe VI: “De veritat, tallem-li el coll a aquest fill de puta, estem trigant”, va dir. La contundència de la piulada és evident, però no deixa de ser un ús de la llibertat d’expressió que quan es tracta d’insults cap a l’independentisme per part del feixisme de Twitter mai es condemna ni es jutja. A més, el tuit jutjat ni tan sols va tenir repercussió ni es va viralitzar (gairebé dos anys més tard només compta amb un retuit).

Publicitat

Amb tot, qui ha ficat cullerada a la notícia ha estat l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, que ha alliçonat aquest avorriment de la justícia espanyola que dedica esforços constants a condemnar coses menors quan hi ha coses més importants a tractar: “Quan començaran a aplicar la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans?”, s’ha preguntat en una piulada.


 

Et pot interessar  L'Audiència Nacional s'alinea amb García-Castellón i accepta dos agents ferits com a acusació al Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut