Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Més repressió de la fiscalia de Sánchez: Es querella ara contra Torrent i tres membres de la Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

La fiscalia ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, els membres de la Mesa Josep Costa i Eusebi Campdepadrós i l’exmembre Adriana Delgado per haver permès el debat de dues resolucions sobre autodeterminació i monarquia. La fiscalia els acusa de desobediència per haver admès a tràmit i permès que es debatés al ple el text de dues resolucions, una el 12 de novembre del 2019 i l’altra el 26 de novembre del 2019. A la primera hi constava un compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació, mentre que la segona, una resolució de resposta a la sentència del Suprem per l’1-O, reiterava la reprovació del Rei.

Segons la fiscalia els quatre membres de la Mesa no van fer cas dels advertiments dels lletrats i van permetre el debat. La fiscalia considera que s’ha desobeït la sentència 259/2015 del 2 de desembre del TC.

Publicitat

En aquest sentit, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha qualificat de “previsible” la querella. A través de Twitter, Costa ha recordat que el gener de l’any passat va dir que s’havia triat deshonor però que es tindria deshonor i conflicte. Per la seva banda, també a través de les xarxes socials, la candidata de JxCat, Laura Borràs, ha dit que la querella contra la Mesa del Parlament és “tota una declaració de diàleg” i ha recordat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir que la fiscalia depèn de l’executiu.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional suspèn la vista d'al·legacions de les defenses de l'Operació Judes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut