Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més pressions a Trudeau de parlamentaris del Quebec per la prohibició d’entrada a Puigdemont

"El Canadà erra perillosament quan sembla que dóna credibilitat a la idea que la celebració d'un referèndum podria ser un delicte", apunta el president de la societat que va convidar Puigdemont al Quebec

|

- Publicitat -

El primer ministre del Québec, François Legault, ja ha fet visible el seu rebuig al veto del Canadà a permetre l’entrada al país del president legítim, Carles Puigdemont, a principis d’abril; demanant explicacions al primer ministre del Canadà, Justin Trudeau. Una petició a la qual ara s’han unit diversos parlamentaris quebequesos, després que el líder de Junts per Catalunya ja hagi recorregut la decisió al Tribunal Federal canadenc.

El president de la societat que va convidar Puigdemont al Quebec, la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB), Maxime Laporte; el co-portaveu de Québec solidaire, Manon Massé; el diputat del PQ, Joël Arseneau, i la diputada independent Catherine Fournier han reiterat el seu suport a Puigdemont i demanat a Trudeau “aclariments” sobre la posició del Canadà en aquesta qüestió. Asseguren que el govern canadenc ha ignorat les seves peticions.

Publicitat

“Com a societat, no podem permetre a Justin Trudeau establir un precedent que faci recular la democràcia. El primer ministre del Canadà, rentant-se les mans amb el cas Puigdemont, té una posició estrictament política; una posició de complaença respecte a l’autoritarisme espanyol. Demanem explicacions perquè la posició del Canadà no es pot defensar”, diu Laporte. I afegeix, per a exigir que Ottawa revisi immediatament la seva posició, que “no hi ha cap bona raó perquè el Canadà negui a Puigdemont l’oportunitat de visitar els quebequesos. Parlem de l’expresident de Catalunya, elegit legítimament pel poble català. A més, cal destacar que Catalunya és un soci econòmic per al Quebec i el Canadà. El Canadà erra perillosament quan sembla que dóna credibilitat a la idea que la celebració d’un referèndum podria ser un delicte. És vergonyós”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut