Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més picabaralles entre ERC i Junts per la presència de Borràs al tall de la Meridiana

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, veu un “error” la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el tall de l’avinguda Meridiana de dissabte passat, que ja no estava autoritzat per Interior. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha expressat la seva “sorpresa” i ha reconegut que el va “contrariar bastant”. Elena vol creure que la seva participació té més dimensió personal per la “crisi” al Parlament però ha insistit que és precisament la presidenta d’aquesta institució i per això veu un error que participés d’una mobilització el dia que el Govern, havia decidit “el contrari”. Elena ha dit que parlarà amb ella, al temps que ha defensat que la decisió es pren davant de problemes d’ordre públic.

El conseller ha afirmat que participar d’una mobilització sempre és bo però ha afegit que fer-ho el dia en què el Govern ha decidit el contrari té unes implicacions polítiques “que a ningú se li escapen”. Ha preferit però no parlar-ne d’aquestes implicacions.

Publicitat

Problemes d’ordre públic

Sobre la decisió en concret, ha defensat que no s’ha prohibit la mobilització sinó que s’ha buscat una altra ubicació perquè s’estaven produint problemes d’ordre públic. Elena ha dit que durant molt de temps s’ha continuat permeten perquè no hi havia aquests problemes però darrerament s’havien començat a produir “conflictes” i enfrontaments entre parts contràries, també per la irrupció de l’extrema dreta.

Des del punt de vista polític, s’ha preguntat en què contribueix que un grup de persones “relativament reduït” estigui durant anys impedint el pas a milers de persones i provocant “malestar profund” al barri. Elena ha convidat a fer aquesta reflexió i ha recordat que la mobilització s’ha traslladat a una plaça propera. En tot cas, ha assegurat que els dispositius treballaran “de forma proporcional” i decidiran què fer, tenint en compte que els talls s’han continuat produint.d

Et pot interessar  Elena demana de nou a Marlaska que autoritzi els Mossos a escortar Puigdemont a l’estranger
Publicitat

Opinió

Minut a Minut