Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

MÉS per Mallorca votarà en contra la investidura de Marga Prohens (PP)

Els populars no tenen cap voluntat d'aïllar Vox de les institucions balears, motiu pel qual MÉS per Mallorca finalment votarà en contra de Prohens

|

- Publicitat -

La formació ecosobiranista de MÉS per Mallorca, que una setmana enrere es mostrava disposada a facilitar un govern del PP sempre que aquest exclogués l’extrema dreta de Vox, ha informat que finalment votarà en contra la investidura de Marga Prohens com a presidenta del Parlament de les Balears. Després de constatar que els populars no tenen cap voluntat d’aïllar Vox de les institucions balears, la formació ha comunicat que mantindran el seu “vot natural” contra el PP.

El coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, i la secretària territorial del partit, Maria Ramon, s’han reunit el matí d’aquest dilluns, 5 de juny, amb la candidata del PP al govern balear, Marga Prohens. A la reunió, els polítics ecosobiranistes buscaven un compromís per part de totes les forces polítiques per a aïllar a Vox a totes les institucions. Tanmateix, s’han trobat que la proposta de la candidata popular era que MÉS s’abstingués en la votació d’investidura, i no pas assumir el compromís que demanava la formació liderada per Apesteguia de deixar de sense poder l’extrema dreta de Vox.

Publicitat

Com que no s’ha arribat a cap acord, des de MÉS per Mallorca anuncien que “no es plantegen cap altre escenari que el vot en contra a la investidura de la candidata del PP”. “És el vot natural de MÉS per Mallorca” ha expressat Apesteguia.

El líder de MÉS per Mallorca també ha assenyalat que espera que “en aquesta terra no hi hagi gent de Vox gestionant conselleries”. En cas que aquest escenari es fes realitat, tal com ha afirmat Apesteguia, MÉS respondrà amb la màxima contundència i bel·ligerància possibles.

Et pot interessar  El PP allarga artificialment l'amnistia: es nega a sotmetre-la al ple del Senat del 7 i 8 de maig i podria esperar al 14
Publicitat

Opinió

Minut a Minut