Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

MÉS per Mallorca s’obre a investir Prohens per evitar un pacte entre PP i Vox

"Estarem a l'altura de les circumstàncies i no permetrem que el neofalangisme entri a les institucions", ha expressat Apesteguia

|

- Publicitat -

La formació progressista MÉS per Mallorca s’ha obert a estudiar la possibilitat de facilitar la investidura de Marga Prohens, la candidata del PP al Parlament de les Balears i guanyadora de les darreres eleccions autonòmiques. Tal com ha anunciat el candidat de MÉS, Lluís Apesteguia, la formació valora aquesta possibilitat per tal d’impedir un govern entre el PP i l’extrema dreta de VoxApesteguia no ha pogut evitar mostrar la gran “preocupació” de la formació davant els resultats recollits per la dreta i l’extrema dreta a les Balears, ja que significa “un retrocés en drets socials democràtics i elements com la llengua i la cultura d’aquesta terra“.

“Estarem a l’altura de les circumstàncies i no permetrem que el neofalangisme entri a les institucions“, ha expressat Apesteguia davant els mitjans, segon recull el Diari de Mallorca, tot afegint que “si hi ha voluntat de fer un gran pacte democràtic, l’estudiarem”. Malgrat la predisposició de MÉS, tanmateix, “és el PP el que ha de prendre una decisió”, i de moment tot sembla apuntar que els populars o bé buscaran governar amb majoria suficient, tal com va comunicar la mateixa candidata al Parlament, o bé pactaran amb Vox.

Publicitat

Malgrat els resultats poc esperançadors obtinguts a les eleccions tant municipals com autonòmiques, des de MÉS celebren que han aconseguit mantenir el que ja van guanyar el 2019. “Hem aconseguit estabilitzar-nos en les principals institucions de les Balears. En el conjunt de l’Estat espanyol les forces polítiques similars han retrocedit, i nosaltres continuem amb la mateixa força” ha expressat el candidat, tot afegint que està convençut que les seves propostes són les millors per a la ciutadania. Així i tot, Apesteguia també ha insistit a mostrar la preocupació perquè les majories a les Balears estiguin conformades per la dreta i l’extrema dreta, tot alertant del retrocés de drets socials i democràtics que pot suposar.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut