Dimarts, 29 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

Més escàndols de Juan Carlos I: va cobrar quasi 50 milions d’euros en comissions durant la venda d’un banc

Segons The Telegraph, el cosí de Juan Carlos I va ser qui va posar els diners a un dels seus comptes de Suïssa

Redacció
Redacció 18/02/2020

Hem de retrocedir fins al 2003 per recordar l’escàndol respecte a la venda del Banco Zaragozano al Barclays. Els accionistes principals, Alberto Cortina i Alberto Alcocer, van presentar irregularitats fins al punt d’arribar a judici, malgrat que el jutge va decidir que la venda seguís endavant tot i això.

El fet és que el cosí del rei espanyol de l’època, Juan Carlos I, va exercir com a mediador durant tot el procés de venda d’aquest banc, i va arribar a cobrar fins a 50 milions d’euros que tot seguit van acabar al compte suïs del rei. És, per tant, un nou misteri resolt sobre la fortuna amagada del rei emèrit i la seva procedència, gràcies a un informa de The Telegraph. De fet, l’amant i amiga del rei, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, ja el va acusar per acumular una fortuna secreta en diferents comptes suïssos sota diferents testaferros, entre ells l’esmentat cosí, Alfonso de Orleans, que ara ha estat descobert com a testaferro per cobrar les comissions per la venda del banc dels “Albertos”.

Nou escàndol, per tant, de la monarquia espanyola corrupte de la qual probablement encara en sabem ben poc de tot el que amaga.

Relacionats