Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Més escàndols de Juan Carlos I: S’investiga a Suïssa una presumpta donació milionària a Corinna

Un dels citats a declarar per part de la fiscalia suïssa és Arturo Fasana, investigat per formar part de la trama Gürtel

Redacció
Redacció 04/03/2020

Poc a poc, el fiscal suís Yves Bertossa va traient tots els draps bruts del monarca corrupte, Juan Carlos I. S’investiga, ara, una donació multimilionària que va rebre Corinna Larsen, l'”amiga” del rei, des d’un compte suís vinculat a una fundació de Panamà, segons informa El País. Un dels investigats del cas, el gestor de fons Arturo Fasana, també va formar part de la trama Gürtel per haver mogut fons del principal implicat, Francisco Correa.

L’advocat de Corinna ha assegurat que els diners van ser un regal del rei emèrit per ella i pel seu fill, amb qui havia agafat molt d’afecte. Bertossa va cridar a declarar com a investigats el mencionat Fasana, Dante CanonicaCorinna Larsen i els representants de la banca privada Mirabaud des de la qual l’amiga del rei va rebre presumptament una donació en un compte de les Bahames. Segons fonts del País, Larsen es justifica que els diners provenen d’una donació del beneficiari de la fundació de panamà des de la que es va fer la transferència el 2012.