Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Més de 80.000 els usuaris afectats per l’avaria: “S’ha de traspassar la competència”

El president qualifica “d’absolutament inacceptable” l’avaria i vol “garanties” de cara al futur

Redacció 09/09/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, intervé durant la sessió de control al Parlament Data de publicació: dimecres 06 de juliol del 2022, 11:30 Localització: Barcelona Autor: Marta Sierra

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha xifrat en 80.000 els usuaris perjudicats aquest matí per l’avaria a les telecomunicacions a la xarxa ferroviària catalana, en una entrevista a Catalunya Radio. La ministra ha admès que caldran “unes hores” perquè el servei pugui funcionar “normalment”. D’altra banda, ha remarcat que la incidència que s’ha produït a Adif i que ha deixat sense circulació de trens de Rodalies i regionals de Catalunya “és absolutament anòmala” i “no s’havia produït mai”. En concret, ha explicat que després d’actualitzar els sistemes de control, no era possible la comunicació amb els diferents trens que circulen per la xarxa i “no era segur.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reclama “explicacions i garanties de cara al futur” després de “l’absolutament inacceptable” avaria d’Adif que ha paralitzat els trens rodalies, regionals i llarga distància de Catalunya. “Aquesta situació deficient ja fa massa temps que dura. El govern espanyol ha d’assumir la seva responsabilitat i traspassar ja la competència”, ha afirmat a través de Twitter. El cap de l’executiu català ha explicat que Protecció Civil, Mossos i Policies Locals “s’han coordinat des de primera hora del matí per evitar afectacions majors en estacions i andanes”.