Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Més de 7.000 persones al costat de Laura Borràs en un manifest que defensa la seva “honorabilitat”

Entre els signants destaquen personalitats com Lluís Llach, Pilarín Bayés, Jaume Cabré i Maria de Mar Bonet

Redacció 08/07/2022
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, saludant a l'inici del ple. Data de publicació: dimecres 06 de juliol del 2022, 09:26 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Més de 7.000 persones han signat un manifest en suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, una iniciativa impulsada pel ‘Grup de suport a Laura Borràs’. El text té l’objectiu de defensar “l’honorabilitat” de la presidenta del Parlament i remarca que els signants no estan “disposats a acceptar més repressió”.

El manifest deixa clar: “Els que signem el manifest farem costat a la presidenta Laura Borràs, perquè la Laura Borràs ens ha fet costat sempre a nosaltres. Perquè la Laura Borràs és cultura, compromís i llibertat.”. Entre els signants hi ha els tres darrers expresidents de la Generalitat, Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas, així com personalitats del món de la cultura i les lletres, com Lluís Llach, Pilarín Bayés, Jaume Cabré i Maria del Mar Bonet.

“No hem de tolerar més aquesta misèria. Quantes mentides més deixarem passar contra la nostra gent? Hem de dir prou a deixar que els jutges repressors posin i treguin els nostres polítics. Per què hem de permetre que es destrossin carreres de compromís i valentia? Quanta guerra bruta deixarem passar? Fins on i fins quan?”, es recull al manifest.

Entre els signants també hi ha els exconsellers Lluís Puig, Ferran Mascarell, Clara Ponsatí i Toni Comín, així com els exdirectors de la ILC Oriol Pi de Cabanyes, Oriol Izquierdo, Joan Elies Adell, Oriol Ponsatí-Murlà i Francesc Parcerisas, i l’exdegana Margarida Aritzeta.El manifest es presentarà en un acte a l’Ateneu Barcelonès aquest dissabte amb la presència de Borràs i la participació de Torra, Puigdemont i Mas.