Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont

Es tracta d'una iniciativa popular que destaca la "lluita tenaç" de Puigdemont per a "la causa d’alliberament de la nació catalana"

|

- Publicitat -

Unes dues-centes cinquanta persones procedents de camps tan diversos com la cultura, la ciència o la política han engegat una iniciativa popular a través de la qual mostren el seu suport a la llista de Junts + Puigdemont per Catalunya, que encapçala Carles Puigdemont, per a les eleccions del Parlament del 12 de maig. El text, sota el títol ‘Amb el president Puigdemont, cap a la Catalunya independent’ compta, ja d’entrada, amb l’adhesió del raper Valtònyc, d’actors com Toni Albà, Lloll Bertran, Lluís Marco o Joan Lluís Bozzo, del sociòleg Salvador Cardús, l’arqueòleg Eudald Carbonell, els periodistes Carles Porta i Llibert Ferri, o la restauradora Ada Parellada.

El manifest afirma que la llista de Junts + és la que “lliga com cap altra amb la legitimitat de l’històric referèndum de l’1 d’octubre de 2017” i sosté que Puigdemont “és el més reconegut defensor de la causa d’alliberament de la nació catalana tant als Països Catalans, com a Espanya, Europa i arreu del món”. A més, considera que Puigdemont és “un actiu del màxim nivell, que mereix el nostre suport i que no podem malbaratar”.

Publicitat

“La lluita tenaç de Puigdemont el fa mereixedor de respecte i de prestigi internacional com a valedor d’una causa justa i democràtica”, indica el manifest, que crida també a “unir esforços per reprendre amb més força i intel·ligència el camí emprès i culminar-lo”. El text assegura que “el trajecte cap a la plena sobirania requereix la màxima unitat nacional” i que “la Catalunya d’avui ha de poder respondre als reptes d’una societat diversa en la qual el català ha de ser la llengua pròpia i vincle de cohesió, enmig d’altres grans reptes de la globalització i de l’emergència climàtica que cal atendre amb urgència”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Illa que "vagi al comitè federal a recollir instruccions" en lloc de fer campanya a Catalunya

Entre els signants del manifest també apareixen antics membres d’altres partits, com Julià de Jòdar (CUP); Jaume Sobrequés i Pere Ayguadé (PSC); Bernat Joan, Jaume Rodri i Àngel Colom (ERC); Toni Strubell (SI); o Carme Garcia i Jaume Nualart (ICV). Al seu costat, altres noms coneguts de la societat catalana com la dibuixant Pilarín Bayés; l’expresidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca; l’empresari i analista econòmic Alfons Duran Pich; l’exsecretària del president Josep Tarradellas, Montserrat Catalan; o l’exportaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, Mònica Sabata.

També hi ha gent com escriptors i editors com Albert Sánchez Piñol, Iolanda Batallé, Núria Albó, Joan Rendé, Isabel Martí, Anna Soler-Pont, Imma Tubella, Isabel Oliva, Àlex Susanna, Jordi Cabré, Enric Larreula, Isidor Marí, Jaume Pérez-Montaner, Celdoni Fonoll, Marcel Riera; o científics com Josep Amat, Enric I. Canela, Alícia Casals, Abel Mariné.

Podeu consultar la llista de totes les persones signants a través d’aquest enllaç. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut