Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Més de 200 docents, investigadors i PAS d’universitats exigeixen una investigació sobre el policia infiltrat al SEPC

Lamenten la “falta d’aclariment” dels fets i alerten que si es confirmen suposen un “atac” al paper de les universitats

Redacció 16/06/2022
Quatre agents de la Policia Nacional, amb cascs i escuts, a la comissaria de Via Laietana l'11 de setembre del 2021. (Horitzontal) Data de publicació: dissabte 11 de setembre del 2021, 19:24 Autor: Job Vermeulen

Més de 200 docents, investigadors i personal d’administració i serveis de les universitats catalanes han signat un manifest exigint una investigació sobre el policia nacional infiltrat al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La petició la fan a les autoritats polítiques i a les acadèmiques davant la “falta d’aclariment” dels fets. El manifest l’han signat personalitats com Mònica Terribas, Elisenda Paluzie, Joan Queralt, Xavier Antich, Salvador Cardús, Marcel Mauri o Xavier Domènech, entre d’altres. El text afirma que l’ús “inapropiat” dels recursos públics amb “finalitats de control polític” suposa un “atac” al paper de les universitats i el veuen impropi d’una societat lliure i democràtica.

El manifest reivindica que la universitat és i ha de continuar sent un espai de coneixement, creixement, llibertat, compromís cívic i esperit crític. Els signants afirmen que si es confirma la infiltració, suposaria una greu vulneració de l’autonomia universitària i dels drets civils i polítics del conjunt de la comunitat universitària. Per últim, demanen garanties perquè una situació com aquesta no es pugui tornar a repetir.