Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Més de 150 professionals de les arts escèniques demanen l’amnistia amb Òmnium

|

- Publicitat -

Més de 150 professionals de les arts escèniques catalanes han demanat l’amnistia pels presos polítics, exiliats i represaliats juntament amb Òmnium Cultural, coincidint amb la setmana de la diada de Sant Jordi.

Una representació d’aquest grup d’actors, productors, directors i artistes s’han fotografiat davant el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona amb cartells reivindicatius per “visibilitzar el suport al consens majoritari que suposa l’amnistia”, ha informat Òmnium en un comunicat aquest dimarts.

Publicitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha agraït el seu suport i ha assegurat que “des dels escenaris, el món de les arts sempre ha estat a la vanguardia de la defensa dels drets i les llibertats”.

Entre els firmants figuren els directors teatrals Julio Manrique, Oriol Broggi, Josep Maria Mestres, Sergi Belbel i Joan Lluís Bozzo, a més de les directives del TNC Neus Aranda i Mònica Campos, el director de la Sala Becke, Toni Casare, i el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer.

També han donat suport a la petició actors i actrius com Anna Sahún, Marc Martínez, Sergi López, Peyu, Sílvia Bel, Àurea Márquez, Queco Novell, Quim Masferrer, Lloll Bertran, Diana Hermoso, Rosa Renom, Mercè Arànega i Àlex Casanovas.

Entre els músics i cantants que han firmat, hi ha el raper Valtònyc, Alguer Miquel, Judith Neddermann, Anna Roig, Cesk Freixas, David Carabén (Mishima), Gerard Quintana, Guillem Soler (Búhos), Joan Dausà, Roger Mas, Gemma Humet i Pemi Rovirosa (Lax’nbusto).

Han firmat també els ballarins Lali Ayguadé i Pere Faure, a més de la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit; el Mag Lari, i els pallassos Tortell Poltrona i Jordi Pessarrodona.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral

Publicitat

Opinió

Minut a Minut