Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Més de 150 professionals de les arts escèniques demanen l’amnistia amb Òmnium

Diversos directors, actors i artistes s’han fotografiat davant el Teatre Nacional de Catalunya per “visibilitzar el suport al consens majoritari que suposa l’amnistia”

Redacció 20/04/2021

Més de 150 professionals de les arts escèniques catalanes han demanat l’amnistia pels presos polítics, exiliats i represaliats juntament amb Òmnium Cultural, coincidint amb la setmana de la diada de Sant Jordi.

Una representació d’aquest grup d’actors, productors, directors i artistes s’han fotografiat davant el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona amb cartells reivindicatius per “visibilitzar el suport al consens majoritari que suposa l’amnistia”, ha informat Òmnium en un comunicat aquest dimarts.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha agraït el seu suport i ha assegurat que “des dels escenaris, el món de les arts sempre ha estat a la vanguardia de la defensa dels drets i les llibertats”.

Entre els firmants figuren els directors teatrals Julio Manrique, Oriol Broggi, Josep Maria Mestres, Sergi Belbel i Joan Lluís Bozzo, a més de les directives del TNC Neus Aranda i Mònica Campos, el director de la Sala Becke, Toni Casare, i el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer.

També han donat suport a la petició actors i actrius com Anna Sahún, Marc Martínez, Sergi López, Peyu, Sílvia Bel, Àurea Márquez, Queco Novell, Quim Masferrer, Lloll Bertran, Diana Hermoso, Rosa Renom, Mercè Arànega i Àlex Casanovas.

Entre els músics i cantants que han firmat, hi ha el raper Valtònyc, Alguer Miquel, Judith Neddermann, Anna Roig, Cesk Freixas, David Carabén (Mishima), Gerard Quintana, Guillem Soler (Búhos), Joan Dausà, Roger Mas, Gemma Humet i Pemi Rovirosa (Lax’nbusto).

Han firmat també els ballarins Lali Ayguadé i Pere Faure, a més de la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit; el Mag Lari, i els pallassos Tortell Poltrona i Jordi Pessarrodona.