Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Més corrupció d’excàrrecs del PP: Revelen més draps bruts d’Eduardo Zaplana

L’exministre d’Aznar hauria blanquejat diners per comprar-se cases i reformar-les, entre altres despeses personals

Redacció 04/01/2022
L'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu

Ja ha arribat el nou any, però els excàrrecs del Partit Popular quan José María Aznar o Mariano Rajoy eren presidents del Gobierno segueixen sent imputats i dia rere dia surten a la llum nous escàndols de les seves corrupteles.

Aquest dimarts, el prèviament imputat expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana se li haurà travessat el croissant, ja que la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil ha revelat l’últim informe sobre l’exministre d’Aznar, que estava involucrat al cas Erial. Una organització de Zaplana, segons els informes, haurien arribat a blanquejar gairebé quatre milions i mig d’euros en diverses operacions.

Tal com informa El Plural, l’estratègia de Zaplana i els seus testaferros passaria per crear una estructura amb la finalitat de retornar a Espanya part dels fons localitzats a Imision Internacional, els diners entrarien a través de les empreses Costera de GlorioMedlevanteGesdesarrollos interales i Turnis Sylvatica.

Els agents confirmen que Zaplana “tenia capacitat d’administració i disposició dels béns” d’aquestes societats mercantils. Amb tot, algunes de les operacions que va fer Zaplana per part de blanquejar diners passaven per la compra d’una casa a Madrid per valor de més d’un milió i mig d’euros, la reforma del pis, la compra d’electrodomèstics i fins i tot la contractació de la seva dona de fer feines.