Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Més comptes amagats del rei emèrit: Revelen una fortuna al paradís fiscal de l’illa de Jersey

El comptes estan directament vinculats al testaferro de Juan Carlos I durant dècades

Redacció
Redacció 26/04/2021
El rei emèrit fugat, Juan Carlos I

La investigació dels comptes amagats del rei emèrit vinculen ara el monarca amb uns fons del paradís fiscal de l’illa britànica de Jersey. Segons ha revelat El Confidencial aquest dilluns, són els mateixos comptes que es van vincular amb la investigació del jutge Baltasar Garzón, i responen directament al que va ser durant dècades el testaferro de Juan Carlos I: l’empresari i diplomàtic Manuel Prado y Colón de Carvajal. De fet, aquest testaferro ja va ser condemnat per apropiació de fons.

Segons apunta el digital, la investigació ha demostrat que es van introduir a Espanya diners no declarats procedents de l’illa Jersey, amb el rei emèrit com a presumpte destinatari, tot i que les transferències no es van realitzar al seu nom. En concret, apunten que la xifra podria arribar a 10 milions d’euros ocults, tenint en compte que els comptes tenen data dels anys noranta.

Per descomptat, l’entorn del rei emèrit ha negat qualsevol vinculació d’aquests comptes amb el borbó, i encara menys que hagi gaudit de les transferències.