Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més comptes amagats del rei emèrit: Revelen una fortuna al paradís fiscal de l’illa de Jersey

|

- Publicitat -

La investigació dels comptes amagats del rei emèrit vinculen ara el monarca amb uns fons del paradís fiscal de l’illa britànica de Jersey. Segons ha revelat El Confidencial aquest dilluns, són els mateixos comptes que es van vincular amb la investigació del jutge Baltasar Garzón, i responen directament al que va ser durant dècades el testaferro de Juan Carlos I: l’empresari i diplomàtic Manuel Prado y Colón de Carvajal. De fet, aquest testaferro ja va ser condemnat per apropiació de fons.

Segons apunta el digital, la investigació ha demostrat que es van introduir a Espanya diners no declarats procedents de l’illa Jersey, amb el rei emèrit com a presumpte destinatari, tot i que les transferències no es van realitzar al seu nom. En concret, apunten que la xifra podria arribar a 10 milions d’euros ocults, tenint en compte que els comptes tenen data dels anys noranta.

Publicitat

Per descomptat, l’entorn del rei emèrit ha negat qualsevol vinculació d’aquests comptes amb el borbó, i encara menys que hagi gaudit de les transferències.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut