Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Més clatellades per l’Estat: El TJUE ha tombat la normativa espanyola sobre responsabilitat patrimonial

El Tribunal amb seu a Luxemburg denuncia que la legislació espanyola en matèria d’indemnització de danys estan pesants perquè sigui impossible “obtenir la indemnització patrimonial”

Redacció 28/06/2022
Font: Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha carregat aquest dimarts contra l’Estat, denuncia que la normativa espanyola només fa que entorpir i obstruir els processos de reclamació patrimonial iniciats pels contribuents contra l’Estat.

En concret, el tribunal amb seu a Luxemburg ha posat la lupa a la Llei 39/2015 i de la Llei 40/2015 de la normativa espanyola sobre responsabilitat patrimonial i n’ha tombat certa part, específicament tot allò que va relacionat amb la impossibilitat dels contribuents que s’enfrontaven a uns processos de reparació.

El TJUE sosté que els requisits establerts per la legislació espanyola en matèria d’indemnització de danys estan articulats de manera que, a la pràctica, “és pràcticament impossible obtenir la indemnització patrimonial”. La normativa espanyola en qüestió va ser redactada l’any 2015 per l’aleshores ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.