Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Més a prop de la UE: Ucraïna i Moldàvia es desconnecten de Rússia i sincronitzen el sistema elèctric amb l’europeu

|

- Publicitat -

Les xarxes elèctriques d’Ucraïna i Moldàvia, fins ara connectades al sistema rus, estan des d’aquest dimecres sincronitzades amb les de l’Europa continental, segons ha informat la Comissió Europea. “Això contribuirà a fer que el sistema elèctric d’Ucraïna sigui més estable”, ha apuntat en un comunicat l’eurocomissària d’Energia, Kadri Simson. Les xarxes tant d’Ucraïna com de Moldàvia ja s’estaven sincronitzant amb les d’Europa abans de la invasió russa, però es preveia que el procés es completés l’any que ve. L’atac militar rus a Ucraïna ha fet accelerar els terminis. De fet, el 24 de febrer, quan va començar l’atac, era el dia programat per fer una prova per desconnectar la xarxa elèctrica ucraïnesa de la russa.

Publicitat

Després del test, es preveia que la xarxa ucraïnesa es tornés a connectar a la russa, però les autoritats van preferir no fer-ho i funcionava des d’aquell dia de manera aïllada. Per aquest motiu, la Unió Europea va demanar a la Xarxa Europea de Sistemes de Transport de l’Electricitat que retallés al màxim els terminis per sincronitzar la xarxa ucraïnesa amb l’europea. El procés s’ha completat en dues setmanes.

Et pot interessar  Junts lamenta que el PE "caigui en la trampa de l'autoritarisme" per la retirada d'una foto de l'1-O d'una exposició
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió