Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Meritxell Batet cedeix a les pressions i demostra que a l’Estat espanyol no hi ha immunitat parlamentària

|

- Publicitat -

La presidenta del Congreso dels Diputats, la socialista Meritxell Batet, ha comunicat personalment al representant de Podem Alberto Rodríguez que ha perdut la condició de diputat.

Batet ha traslladat, així, l’ofici del president del Tribunal Supremo, que alhora trasllada la sentència de la sala segona que comporta la pèrdua de la condició a Rodríguez. El Congreso també ha traslladat l’ofici a la Secretaria General de la cambra baixa espanyola i a la Junta Electoral Central, per tal que el fins ara diputat de Podem sigui substituït.

Publicitat

Cal recordar que Rodríguez va ser condemnat pel Supremo per agredir un policia en una concentració fa vuit anys. Així doncs, Espanya ha deixat de ser un estat en el qual els diputats tinguin immunitat. Amb el cas de Quim Torra, Josep Costa entre altres i ara amb el de Rodríguez es consolida un perillós precedent.

De moment, Podemos no ha fet comentaris pel que fa a la inhabilitació de Rodríguez, però és previsible que se sentin disgustats tenint en compte que PSOE i Podemos són socis a la Moncloa, i que Batet ha presentat una tímida oposició al fet que Rodríguez sigui inhabilitat.

Tristament, continua la caça de bruixes, i qualsevol partit podrà buscar els tres peus al gat per fer fora del Congreso al diputat que no sigui del seu grat. Val a dir, que és especialment greu que hi hagi aquesta selectivitat en el compliment de la legalitat, ja que alguns personatges com Javier Ortega Smith, que també són diputats, estan en crida i cerca a Gibraltar, però no han estat suspesos de càrrec.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut