Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Membres de l’SNP pressionen Sturgeon per fer un referèndum a Escòcia sense consentiment de Johnson

En un manifest, asseguren que el referèndum seria legítim “en el cas que hi hagi una majoria independentista després de les eleccions al parlament escocès”

Redacció
Redacció 12/01/2021
Nicola Sturgeon, primera ministra d'Escòcia / Wikimedia Commons

Els escocesos estan decidits a fer un referèndum d’independència, i no necessàriament amb el permís del govern britànic liderat per Boris Johnson. Així ho explica el diari Vilaweb en un article on diu que membres del Partit Nacionalista Escocès han fet públic un manifest on pressionen a la líder del partit, Nicola Sturgeon, perquè reprengui el procés d’independència, bloquejat des que va començar l’època pandèmica.

A més, també emplacen Sturgeon a decidir la data i la pregunta del nou referèndum abans del 31 de març, i no necessàriament amb el permís de Boris Johnson i el govern britànic. De fet, el manifest també especifica els passos a seguir en cas que la negativa de Johnson sigui constant: Celebrar un referèndum d’independència en el cas que hi hagi una majoria independentista després de les eleccions al parlament escocès. Així, consideren que seria legítim, amb consentiment o sense del govern britànic, “mitjançant el mandat que li hauran atorgat a les eleccions del 2021”.

Relacionats