Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Mauri: “Podem no pot mirar a una altra banda amb els presos perquè està governant”

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha criticat el paper del govern espanyol en relació als presos –especialment després que a la majoria se’ls suspengués el tercer grau- i ha assegurat que si el president de l’entitat, Jordi Cuixart, ha tornat a la presó “és perquè el govern espanyol ho ha volgut”. En una entrevista a l’Ara, Mauri ha estat especialment dur amb Podem, a qui ha retret que tenen una capacitat d’incidència “nul·la” en l’executiu. “Podem no pot mirar a una altra banda amb els presos perquè està governant”, ha criticat el vicepresident, que els ha emplaçat a “reflexionar” sobre la seva influència.

A l’entrevista, Mauri ha lamentat que la Fiscalia “que Pedro Sánchez ha dit que controla” presentés un recurs al tercer grau dels presos i ha apuntat que si no hagués estat així ara tots gaudirien d’aquesta qualificació penitenciària. “Aquest govern avala la repressió i n’és còmplice; Cuixart porta més temps a la presó amb Sánchez que amb Rajoy i hi ha més multes per la ‘llei mordassa’ amb aquest govern que amb l’anterior”, ha criticat Mauri, que ha dit que no han vist “cap canvi” sinó que més aviat “s’ha endurit la repressió”.

Publicitat

Mauri, a més, ha assegurat que “no és casualitat” que els presos tornin a la presó “just després de l’acostament entre Puigdemont i Junqueras”, fet que ha recordat que feia tres anys que no passava. En relació al diàleg, el vicepresident de l’entitat ha dit que Sánchez “no té cap voluntat de resoldre el conflicte” i ha afegit que “amb un frívol al poder no es pot esperar res”.

Et pot interessar  VIDEO | Òmnium encartella les capitals del país amb el lema 'Protestar no és terrorisme' a l'inici de la campanya del 12-M

Unitat estratègica

D’altra banda, Mauri ha apel·lat a la unitat estratègica de l’independentisme i ha insistit que a les eleccions “no servirà de res que cadascú vagi a la seva amb retrets”. “Si estem confrontats, això ens empetiteix”, ha resumit. En aquest sentit, ha remarcat que no els va agradar que no hi hagués una resposta política i institucional “a l’altura” després de la sentència del Suprem i ha advertit que “això no pot tornar a passar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut