Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Mascort es reuneix amb les organitzacions aquest dijous mentre els pagesos mantenen els talls de carretera

Revolta Pagesa demana que els ajuts per la sequera no tinguin condicionants i que els compromisos assolits fins ara es plasmin en acords de Govern

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort i les organitzacions agràries mantenen una reunió aquest dijous per tal de donar resposta a les demandes del sector primari, que des de fa setmanes denuncia amb mobilitzacions històriques la precarització del sector. Després de tres dies de mobilitzacions i talls de carretera a diversos punts de Catalunya, el titular de la conselleria finalment ha accedit a trobar-se amb els representants de la pagesia, després que alguns pagesos es concentressin davant casa seva la nit de dimecres. 

La reunió d’aquest dijous busca ser una “primera presa de contacte” per veure de quina manera participen en aquesta taula. Segons el Govern, totes les parts han accedit a compartir espai de treball. En paral·lel a la reunió, pagesos i ramaders continuen tallant l’AP-7 i N-2 a Pontós, la C-14 a Bassella, la N-230 entre Vilaller i el Pont de Suert i a l’A-2 a Tàrrega. La interrupció de la circulació s’allarga des d’aquest dimarts.

Publicitat

La trobada ha començat a les 11h40, amb 40 minuts de retard. A banda del conseller, han participat en la reunió la secretaria general del Departament, Josep Vidal; el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol; i el secretari d’Agenda Rural, Oriol Ansol. Per part de la pagesia, han assistit els sindicats, la federació de cooperatives i representants de la plataforma Revolta Pagesa, una nova veu que ha sorgit recentment per aglutinar el malestar contra les organitzacions tradicionals.

Aquesta última entitat, que ha nascut arran de les últimes mobilitzacions, no participava en la Taula Agrària, ens de negociació entre el sector i el Govern. Revolta Pagesa demana que els ajuts per la sequera no tinguin condicionants i que els compromisos assolits fins ara es plasmin en acords de Govern. L’entitat de nova creació també ha posat sobre la taula el cessament de càrrecs de l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) i recuperar el nom del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Et pot interessar  El Parlament aprova el decret per garantir 145,2 MEUR en inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut